НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
02.06.2022   Велика Британія   Українська асоціація футболу, Associated Press, Reuters, Укрінформ, BBC

Україна - Шотландія 3:1. Залишається остання перепона на шляху до ЧС-2022

Збірна України з футболу з рахунком 3:1 перемогла збірну Шотландії. Це був матч раунду плей-офф за вихід на Чемпіонат світу з футболу, що пройде в Катарі у листопаді-грудні цього року.
Матч з Шотландією мав відбутися ще у березні. Але футбольні плани порушило агресивне вторгнення російських військ в Україну 24 лютого. УЄФА вирішила не скасовувати зустріч, а перенести її майже на три місяці. Відповідно, змістилась дата проведення і другого матчу - зі збірною Уельсу. Саме з цією британською командою має зіграти переможець пари Україна-Шотландія. Це буде останньою перепоною на шляху до катарського Чемпіонату світу.
Тренер українців Олександр Петраков виставив такий стартовий склад: Георгій Бущан (воротар), Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Микола Матвієнко і Віталій Миколенко (захисники), Руслан Маліновський, Тарас Степаненко, Олександр Зінченко, Андрій Ярмоленко і Віктор Циганков (півзахисники) і Роман Яремчук (нападник).
Зустріч команди почали активно і на зустрічних курсах. Перший небезпечний момент виник на 7 хвилині, коли українець Віктор Циганков з лінії штрафного майданчику завдавав удару по воротах Шотландії. Воротар команди-суперниці Крейг Гордон відбив постріл.
На 16-й хвилині вбивчий шанс мав Ярмоленко. Він опинився віч-на-віч з голкіпером, але його удар знову зміг зупинити суперник.
Шотландія, в свою чергу, покладалась більше на силовий футбол і свою перевагу при стандартних положеннях.
На 32-й хвилині капітан української збірної Андрій Ярмоленко отримав чудовий пас з глибини поля і, опинившись один перед голкіпером Шотландії, впевнено перекинув його та забив гол.
Після перерви Україна змогла швидко подвоїти перевагу. На 49-й хвилині Роман Яремчук головою замкнув подачу з правого флангу від Олександра Караваєва.
Ведучи в рахунку, Україна продовжувала тиснути на ворота Шотландії. Декілька небезпечних ударів відбив воротар Гордон. Найкращий шанс Шотландія мала на 67-й хвилині, коли МакГінн пробив головою повз порожні ворота. На 78-й хвилині шотландцям вдалось скоротити відставання. МакГрегор добив м'яч в ворота після сейву Бущана.
Після цього українець Артем Довбик втратив шанс забити гол, коли вийшов віч-на-віч з воротарем, але не встиг пробити. Свій шанс він використав на 90+4 хвилині.
Підсумок матчу 3:1 на користь українців. Після перемоги в Глазго в України залишається остання перепона на шляху до Чемпіонату світу. Це збірна Уельсу, з якою українці зустрінуться вже 5 червня в Кардіффі.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Киев, женщины, Шахтер, ВМС, политика, Карпаты, карантин, парады, самолеты, юмор, визиты, люди, стихийные бедствия, суд, фотоподборки, митинги, спорт, ВСУ, фестивали, Сергей Смоленцев, технологии, #Євромайдан, Россия, путешествия, столкновения, животные, солдат, архитектура, фотопроект, Бахмут, Польша, Новый Год, протесты, ЗСУ, пейзажи, выставки, искусство, экология, пляжи, Зеленский, коронавирус, Путин, праздники, автомобили, портрет, сборная Украины, Дмитрий Дятлов, Киевщина, марш, военная техника, Нацгвардия, выборы, церковь, зима, полиция, соревнования, Александр Зубко, оккупация, общество, акции, корабли, дети, Порошенко, мир, музыка, Китай, история, ДСНС, обстрелы, туризм, пандемия, Крым, Львів, Війна, фотография, футбол, живопись, фотоконкурсы, Верховная Рада, дизайн, передовая, Майдан, США, авиация, Одесса, культура, уикенд, Донбасс, традиции, Динамо, пожары, мода, НАТО, природа, терроризм, медицина, учения, война, город, тест-драйв

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36