<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.09.2022   Німеччина   shakhtar.com

«Лейпциг» – «Шахтар» – 1:4. Яскравий старт у ЛЧ

У 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» на виїзді зустрічався з «Лейпцигом». Новий євросезон «гірники» відкривали матчем із однією з найсильніших команд німецької Бундесліги. На поле «Ред Булл Арени» донеччани вийшли в оновленому виїзному комплекті форми від Puma.
Дебютант турніру Ігор Йовічевіч ухвалив кілька несподіваних кадрових рішень. У стартовому складі місце у воротах очікувано зайняв Анатолій Трубін, у центрі захисту вийшли Микола Матвієнко та Валерій Бондар, на правому фланзі грав Лукас Тейлор, ліворуч – Юхим Конопля. У центрі поля діяли Тарас Степаненко, Артем Бондаренко й Георгій Судаков, на лівому фланзі атаки – Михайло Мудрик, при цьому праворуч наставник випустив Мар'яна Шведа, а на вістрі атаки – Олександра Зубкова.
Команди розпочали поєдинок у високому темпі, й протягом стартових хвилин господарі виглядали активніше: перший момент мав Нкунку, проте його удар з близької дистанції потягнув Трубін. А на 16-й хвилині рахунок було відкрито, і забили саме «гірники»: голкіпер Гулачі вийшов далеко за межі штрафного, де загрався з м'ячем і подарував його Мар'яну Шведу, який покотив у порожні ворота – 0:1. Після цього «Лейпциг» перейшов у позиційний напад і більшу частину тайму провів на половині поля гостей, але це нічого, крім високого відсотка володіння м'ячем, не забезпечило. Оборона донеччан діяла безпомилково й не дозволила створити жодного небезпечного моменту у власному штрафному, відстоявши мінімальну перевагу до перерви.
У дебюті другої половини господарі створили кілька небезпечних моментів (постріл Нкунку зі штрафного пройшов над поперечиною, а Сілва ледь не замкнув дальню штангу під час подачі зліва), а на 57-й хвилині зрівняли рахунок – розгонисту атаку ударом у праву дев'ятку завершив Сімакан. Проте вже за хвилину «гірники» знову вийшли вперед: Мудрик промчав лівим флангом і віддав до штрафного, Мар'ян Швед пробив, і після серії рикошетів м'яч залетів у ворота – 1:2. Відразу після цього Ігор Йовічевіч замінив головного героя матчу, замість Шведа випустивши Івана Петряка. Також на поле вийшли Невен Джурасек і трохи згодом Лассіна Траоре. Лейпцигці посилили тиск, але створили лише кілька гострих навісів: Орбан пробив головою повз, а Генрікс – вище. Натомість «Шахтар» шукав свої шанси в контратаках і сповна реалізував їх. На 76-й хвилині Судаков вирізав передачу на Михайла Мудрика, і той чудово пробив у нижній кут повз кіпера – 1:3. А на 85-й хвилині Конопля кинув у прорив Мудрика, той виконав простріл на лінію воротарського, звідки Лассіна Траоре в дотик уразив ціль!
4:1 – «Шахтар» відкриває євросезон гостьовим розгромом «Лейпцига». Ігор Йовічевіч дебютував у Лізі чемпіонів з перемоги, Мар'ян Швед оформив дубль, Михайло Мудрик відзначився голом і двома асистами, Лассіна Траоре відзначив повернення до турніру рік по тому забитим м'ячем.
10 вересня на підопічних Ігора Йовічевіча чекає поєдинок УПЛ із «Чорноморцем» у Львові. А в наступному турі Ліги чемпіонів «гірники» зіграють із шотландським «Селтіком». Ця зустріч відбудеться 14 вересня у Варшаві на Стадіоні Війська Польського та розпочнеться о 19:45 за київським часом. Квитки на матч – уже в продажу.
«Лейпциг» (Лейпциг) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:4 (0:1).
Лейпциг, «Ред Булл Арена», 41 591 глядач.
Голи: 0:1 Швед (16), 1:1 Сімакан (57), 1:2 Швед (58), 1:3 Мудрик (76), 1:4 Траоре (85).
«Шахтар»: Трубін, Тейлор, Бондар, Матвієнко, Конопля, Степаненко (к) (Кривцов, 86), Бондаренко (Джурасек, 62), Судаков, Швед (Петряк, 62), Мудрик, Зубков (Траоре, 70)

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Нацгвардия, столкновения, мода, ВМС, история, #Євромайдан, праздники, фотоконкурсы, Майдан, Киев, искусство, фотопроект, передовая, пандемия, ДСНС, музыка, туризм, военная техника, тест-драйв, портрет, уикенд, Александр Зубко, зима, терроризм, Польша, полиция, оккупация, общество, соревнования, корабли, пожары, протесты, животные, город, Одесса, самолеты, Путин, выборы, церковь, марш, Бахмут, Сергей Смоленцев, футбол, визиты, путешествия, юмор, митинги, Донбасс, фотография, Шахтер, спорт, Китай, политика, акции, фотоподборки, экология, традиции, Зеленский, Верховная Рада, Карпаты, Дмитрий Дятлов, ВСУ, карантин, стихийные бедствия, Львів, пейзажи, Порошенко, обстрелы, война, фестивали, парады, авиация, технологии, дети, архитектура, Новый Год, коронавирус, Війна, выставки, люди, живопись, культура, Россия, природа, дизайн, сборная Украины, Крым, ЗСУ, женщины, США, автомобили, учения, медицина, Киевщина, пляжи, мир, суд, Динамо, НАТО, солдат

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36