НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
13.07.2023   Київ, Україна   КМДА

У Києві стартували військові навчання для цивільних

У Києві стартували навчання з підготовки до нацспротиву для жителів столиці: заняття з першими учасниками провели 5 інструкторів-волонтерів, які мають професійні навички та досвід бойових дій. Теоретичні та практичні заняття пройшли ті охочі, які першими заповнили спеціальну форму.
Зокрема, працівники Департаменту муніципальної безпеки та інструктори-волонтери провели теоретичні заняття з таких напрямів:
- основи мінно-вибухової безпеки, де розглядали види вибухонебезпечних предметів і правила поводження з ними;
- стрілецька підготовка, де ознайомили з видами вогнепальної зброї та як поводитися з нею;
- основи тактичної медицини, де вивчали дії з надання первинної медичної допомоги постраждалим.
Під час практичних занять слухачі опановували навички ведення стрільби з автомата АК-74 на лазерному тренажері.
«Такі навчання ми проводитимемо майже щодня, адже охочих долучитися до підготовки зареєструвалося дуже багато. Тільки за першу добу подали заявки понад 2 тисячі осіб, майже 70% із них – жінки», – розповів заступник директора Департаменту муніципальної безпеки Михайло Щербіна.
Він додав, що з 15 липня в Києві розгорнуть ще дві локації, де одночасно зможуть навчатися близько 120 людей. Для зручності вони обиратимуть для тренувань робочі або вихідні дні.
Фото: Олексій Самсонов

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
пожары, автомобили, ВМС, Шахтер, полиция, общество, Війна, Польша, технологии, Зеленский, солдат, учения, карантин, сборная Украины, визиты, Сергей Смоленцев, Карпаты, пейзажи, военная техника, футбол, люди, Киевщина, #Євромайдан, мода, Майдан, Китай, Одесса, Динамо, портрет, политика, искусство, ЗСУ, мир, протесты, обстрелы, оккупация, пляжи, зима, живопись, медицина, авиация, Париж, Донбасс, фестивали, культура, уикенд, ВСУ, столкновения, юмор, война, Киев, традиции, терроризм, Путин, Київ, стихийные бедствия, музыка, путешествия, фотоконкурсы, фотография, соревнования, дети, митинги, Россия, выставки, туризм, церковь, передовая, Новый Год, дизайн, животные, Дмитрий Дятлов, Крым, корабли, женщины, Нацгвардия, Верховная Рада, природа, марш, Львів, ДСНС, архитектура, история, выборы, Порошенко, праздники, суд, фотопроект, самолеты, фотоподборки, город, Україна, Александр Зубко, спорт, Бахмут, пандемия, акции, НАТО, коронавирус, США