<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні хочуть запровадити штрафні бали для водіїв за порушення ПДР – як це працюватиме  Дві ночі поспіль. Синоптики попередили про заморозки в Україні  КНР вклала шалені кошти і тепер їх втрачає: чи зацікавлений Китай у війні Росії проти України  Замахи на Зеленського, Буданова і не лише. На що ставить Кремль і в чому прорахунок РФ  Євлаш про Кримський міст: для знищення потрібно багато ракет, але фахівці знають, куди бити  9 травня в Україну прийде антициклон Thomas. Синоптик розповіла про погоду  Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про судвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
06.12.2023   Україна   Радіо Свобода
7555 Метки:  Війна, ЗСУ, День ЗСУ.

Обличчя ЗСУ. Фоторепортаж до Дня Збройних сил України

6 грудня — це день, коли в 1991 році український парламент ухвалив закон «Про Збройні сили України». Закон визначає ЗСУ як «військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладається обов'язок обороняти України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності».
ЗСУ складаються із Сухопутних та Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, Повітряних та Військово-морських сил. Окрім основних родів військ, до складу ЗСУ входять підрозділи Територіальної оборони, Військова служба правопорядку, Медична, Капеланська, Юридична та Соціально-психологічна служби.
День Збройних сил України набув особливого значення у 2014-му році – після початку агресії Росії, і став всенародним визначним днем в умовах повномасштабного вторгнення Росії.
ЗСУ своїм затятим спротивом, оригінальними несиметричними діями, успіхом на фронті здивували весь світ і зруйнували міф про непереможність російської армії.
Дата 6 грудня є знаковою і для періоду визвольних змагань України у 1917−1921 роках.
Історичні ремарки взяті із публікацій Українського інституту Національної пам'яті.
Фоторепортаж Радіо Свобода до Дня Збройних сил України

Україна отримає ракети, танки, і можливо, навіть, бойову авіацію та ще багато чого. Але є ресурс, який неможливо відновити, і з яким союзники не допоможуть. Це – люди. На фото бронежилети, спорядження та аптечки загиблих і поранених українських військових. Десь під Соледаром Донецької області. Січень 2023 року. 6 грудня – це день, коли в 1991 році український парламент ухвалив закон «Про Збройні сили України». Закон визначає ЗСУ як «військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладається обов'язок обороняти України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності»

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
#Євромайдан, Львів, Одесса, Сергей Смоленцев, Бахмут, фестивали, медицина, стихийные бедствия, выборы, Майдан, живопись, передовая, дизайн, визиты, акции, история, мода, люди, портрет, животные, дети, Зеленский, митинги, Киев, война, архитектура, ДСНС, туризм, корабли, Війна, фотоподборки, культура, праздники, терроризм, Китай, Александр Зубко, Шахтер, церковь, самолеты, Карпаты, США, Донбасс, Порошенко, Новый Год, фотоконкурсы, музыка, ВСУ, Верховная Рада, Дмитрий Дятлов, экология, протесты, Нацгвардия, столкновения, полиция, автомобили, авиация, искусство, военная техника, спорт, карантин, путешествия, общество, пейзажи, солдат, тест-драйв, НАТО, ЗСУ, суд, юмор, Динамо, учения, сборная Украины, Крым, фотопроект, соревнования, уикенд, марш, пожары, город, политика, технологии, пандемия, Путин, Киевщина, выставки, традиции, природа, Россия, фотография, женщины, Польша, обстрелы, ВМС, коронавирус, пляжи, оккупация, мир, футбол, парады, зима

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36