Фото і Відео
Фоторепортажі
10 тисяч порцій на добу: як на Харківщині працює поїзд-кухня
Поїзд-кухня Укрзалізниці продовжує працювати на Харківщині, яка оговтується після ворожих обстрілів. Команда поїзда останніми днями завантажена на повну потужність: чим довше в місті спостерігаються перебої з електроенергією та іншими критичними ресурсами, тим більше зростає потреба в готовій їжі, особливо серед лікарень, мешканців віддалених територіальних громад регіону та внутрішньо переміщених українців.
Вчора та сьогодні команда Food Train встановила одразу два персональних рекорди: завдяки потужностям поїзда-кухні за весь час роботи поїзда на Харківщині (не тільки цього разу, але й минулого, коли поїзд працював у Ізюмі) для мешканців регіону команда приготувала 102 343 порції їжі. А за один тільки сьогоднішній день - 10 245 порцій, що перевищило граничну виробничу потужність поїзда за добу.
В сьогоднішньому меню - домашній суп з локшиною, вівсяна каша, молочні сосиски та морква по-корейські. Щоб встигнути закрити всі запити від місцевої влади та забезпечити всіх мешканців їжею, організувати операційну діяльність поїзда, перші працівники починають підготовку до наступного робочого дня о 00:00 ночі, а всі технічні процеси - приготування їжі, пакування, відвантаження, прибирання та підготовка продуктів на наступний день закінчується о 17:00.
Завдячуємо можливістю допомагати українцям нашим друзям та партнерам Фонду Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation), які забезпечили створення та фінансують операційну діяльність поїзда. Продовжуємо робити важливі речі разом.
Фото: Yan Dobronosov