НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на вересень 2024 року  Спека до +37℃: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня  У Києві ростуть ціни на оренду квартир. В яких районах житло найдорожче  Україна зацікавлена у створені разом з Литвою виробництв для ЗСУ, - Шмигаль  Диктатор Путін втрачає контроль: політолог оцінив наслідки Курської операції для режиму  Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українціввсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
24.08.2024   Україна   РБК-Україна, Контракти
379 Метки:  Україна.

Україна повернула з російського полону 115 захисників

Україна та Росія у День незалежності, 24 серпня, провели обмін полоненими. З російського полону звільнили 115 українських захисників.

Як зазначив президент, серед звільнених воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби. Обмін пройшов за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Дякую кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд. Це наближає звільнення наших військових, наших цивільних із російського полону. Дякую нашій команді та партнерам, ОАЕ за те, що наші люди повертаються додому", - додав президент.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що усі врятовані під час 55-го обміну полоненими - це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у полон у перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році.

З полону вдалося визволити дев'ятьох незаконно засуджених оборонців. Звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя (з них пів сотні боронили "Азовсталь"). Серед врятованих - солдати, сержанти та матроси.

Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку, Херсонську та Луганську області.

Українські воїни, яких сьогодні вдалося звільнити з полону ворога, також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу у Київській області, а у Херсонській області - за пропускний пункт "Чонгар" на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Обміни полоненими

Нагадаємо, Україна провела з Росією вже 55 обмінів полоненими. З російського полону вдалося звільнити 3520 українців.

Попередній обмін полоненими відбувся 17 липня. Тоді додому повернулися 95 захисників.

Варто додати, що під час наступальної операції у Курській області українські військові значно поповнили обмінний фонд. СБУ вдалося провести наймасовіше взяття ворога в полон за один раз. Захисники взяли у полон відразу 102 російських солдатів, серед яких були вояки кадировського підрозділу "Ахмат".

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
сборная Украины, ВМС, уикенд, показы, стихийные бедствия, Александр Зубко, туризм, город, ЗСУ, Війна, Киевщина, футбол, Новый Год, солдат, портрет, терроризм, марш, карантин, война, история, НАТО, автомобили, живопись, Россия, соревнования, общество, Бахмут, столкновения, ДСНС, Путин, мода, дети, Донбасс, Дмитрий Дятлов, выставки, зима, обстрелы, выборы, фотография, женщины, технологии, самолеты, Порошенко, протесты, Киев, фотопроект, спорт, праздники, авиация, Шахтер, Крым, животные, культура, пейзажи, акции, дизайн, медицина, пандемия, Сергей Смоленцев, мир, Китай, политика, традиции, Одесса, полиция, путешествия, Зеленский, Майдан, передовая, искусство, музыка, пожары, ВСУ, митинги, Динамо, суд, Карпаты, юмор, военная техника, визиты, пляжи, экология, фотоконкурсы, коронавирус, люди, #Євромайдан, учения, оккупация, фотоподборки, Верховная Рада, Польша, природа, архитектура, корабли, Нацгвардия, церковь, США, Львів, Париж, фестивали

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36