НОВИНИ ДНЯ: "Теорія божевільного" або чому Путін не напав на Україну за часів президентства Трампа – NYT  В Україні 27 жовтня без опадів, місцями туман - вдень до 16° тепла  На вихідних в Україні буде тепло і без опадів, прогріє до +18°  "Кволі" дощі з туманами та нульова температура: прогноз погоди в Україні на вихідні  Антициклон продовжить "гуляти". Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Зеленський відреагував на поїздку Гутерріша до Путіна: віддає перевагу спокусам у Казані  Контрастна температура. Синоптики повідомили про потепління та попередили, куди незабаром повернуться заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
28.10.2024   Україна   РБК-Україна, Контракти

Повітряні сили показали СУ-24 відразу з двома ракетами Storm Shadow

Українські військові вдало застосовують надану партнерами технку. Цього разу Повітряні сили показали бомбардувальник СУ-24 з ракетами Storm Shadow.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Повітряних сил. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як пишуть у ПС, фото було зроблено в один зі світанків на аеродромі у Старокостянтинові. Саме звідти відбуваються вильоти бригади тактичної авіації Повітряних Сил, яка б'є по тилах агресора на окупованій території та звільнила Зміїний.

"‎Ми записуємося у чергу, щоб пускати "крилаті". А чого дивуєтесь, так і є. Кожен хоче виконати цю почесну місію. Є екіпажі, є літаки, а от ракет західних недостатньо… Хлопці дуже вмотивовані і цілеспрямовані, тому і черга!" - розповів один з льотчиків.

Що відомо про Storm Shadow

Storm Shadow - це високоточна крилата ракета дальньої дії, розроблена Францією та Великою Британією. У травні 2023 року Велика Британія оголосила про передачу Україні цих ракет, що стало важливою подією, оскільки Storm Shadow дозволяє українським силам уражати цілі на значній відстані, до 250 км, глибоко в тилу ворога. Це значно більше за можливості більшості артилерійських і ракетних систем, доступних Україні до цього часу.

Основні характеристики Storm Shadow

дальність: до 250 км, залежно від модифікації;

бойова частина: проникаюча або фугасна, здатна пробивати укріплення;

навігація: поєднання інерційної навігації, GPS та кореляції зображень, що дозволяє уникати перехоплення;

призначення: знищення стратегічних цілей, таких як командні пункти, склади, аеродроми.

Застосування в Україні

Storm Shadow вже активно використовується Україною для ураження критично важливих цілей, як-от склади боєприпасів, командні центри, засоби ППО та інші військові об'єкти РФ, що розташовані далеко в тилу, зокрема в тимчасово окупованому Криму. Їхня дальність і точність дозволяють Україні зберігати відносну безпеку для літаків, що запускають ракети, знижуючи ризик втрат.

На початку жовтня Сили оборони України уразили три командних пункти Росії - були використані ракети Storm Shadow та снаряди GMLRS.

 

 

 

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
традиции, портрет, Україна, ЗСУ, суд, мир, футбол, медицина, карантин, Порошенко, ВСУ, Війна, полиция, дизайн, пожары, мода, Париж, стихийные бедствия, ВМС, военная техника, терроризм, учения, культура, фотопроект, фотоподборки, город, Одесса, фотоконкурсы, Львів, политика, юмор, уикенд, Дмитрий Дятлов, экология, пейзажи, протесты, выставки, соревнования, пляжи, визиты, дети, война, церковь, коронавирус, пандемия, праздники, зима, музыка, митинги, автомобили, авиация, Шахтер, Новый Год, Киев, передовая, Киевщина, история, Київ, Россия, оккупация, Верховная Рада, женщины, фестивали, архитектура, акции, США, солдат, природа, ДСНС, сборная Украины, животные, общество, Польша, люди, путешествия, Нацгвардия, технологии, искусство, Крым, Путин, Сергей Смоленцев, столкновения, живопись, НАТО, #Євромайдан, Динамо, Донбасс, обстрелы, туризм, Зеленский, марш, корабли, Бахмут, самолеты, Китай, спорт, выборы, Майдан, фотография, Александр Зубко