НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
05.02.2018   Венеція, Італія   reuters, bbc.com
15122 Метки:  Венеция, карнавал.

Карнавал у Венеції

Цими вихідними у Венеції гуляли тисячі людей у масках і барвистих костюмах. Від 27 січня в місті триває знаменитий Венеційський карнавал.
У неділю туристи й учасники могли побачити традиційний "політ ангела". 19-річна Еліза Константіні стрибнула з кампаніли (дзвіниці) собору Святого Марка і пролетіла над натовпом на висоті 80 метрів, розкидаючи конфетті. Вважають, що карнавал у Венеції сягає корінням 1162 року - після військової перемоги люди висипали на площу Сан-Марко і почали танцювати. В епоху Відродження карнавал став офіційним. Але в часи Священої Римської імперії, у 1797 році, святкування заборонили. У наш час традицію відродили в 1979 році - після тривалої перерви.
"Тут ніби повертаєшся в минуле", - розповіла агенції AFP Сьюзі з Верони. Але заходи безпеки нагадують про сучасність. Маска - обов'язковий атрибут карнавалу. Їх часто виготовляють вручну і декорують сріблом, золотом, біжутерією, пір'ям тощо. Відтак вони є доволі дорогими.
Карнавал проводять у тиждень перед великим постом. Він закінчиться 13 лютого - за 40 днів до Великодня.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
столкновения, ЗСУ, туризм, терроризм, Верховная Рада, история, Дмитрий Дятлов, соревнования, Майдан, Війна, Карпаты, люди, Россия, выборы, Бахмут, Україна, марш, Путин, Киев, митинги, пожары, Сергей Смоленцев, фотография, дизайн, церковь, фотоподборки, фотоконкурсы, Польша, традиции, стихийные бедствия, выставки, ВМС, уикенд, протесты, США, праздники, футбол, дети, политика, фестивали, культура, ВСУ, автомобили, женщины, #Євромайдан, общество, экология, пейзажи, юмор, технологии, Львів, Київ, авиация, полиция, Одесса, акции, Зеленский, НАТО, живопись, путешествия, коронавирус, учения, Александр Зубко, Нацгвардия, пляжи, зима, Шахтер, передовая, Динамо, карантин, корабли, визиты, мир, Китай, Новый Год, военная техника, ДСНС, Донбасс, война, медицина, пандемия, спорт, мода, самолеты, портрет, фотопроект, Киевщина, город, музыка, искусство, Порошенко, оккупация, природа, сборная Украины, суд, архитектура, Париж, обстрелы, животные, солдат