НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
21.05.2019   Київ, Україна   president.gov.ua

Зустріч Президента України Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій

В Адміністрації Президента України відбулася зустріч Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій і груп. Під час зустрічі йшлося про дострокове припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання та призначення дочасних парламентських виборів.
«Головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. Це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. Я як гарант Конституції зобов’язаний гарантувати права громадян України. Юридична підстава для розпуску – з 2016 року не існувало коаліції», – заявив Володимир Зеленський.
Учасники зустрічі також обговорили дату проведення дочасних виборів. Вона залежатиме від того, коли Президент видасть указ про розпуск Парламенту. Також ішлося про скликання позачергового засідання Верховної Ради для ухвалення змін до чинного виборчого законодавства, зокрема щодо скасування мажоритарної системи та зниження прохідного бар’єра до 3%. Крім цього, на зустрічі піднімали питання звільнення українців з російського полону. Володимир Зеленський запропонував провести окрему розмову з представниками команди попереднього Глави держави з цього питання.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
культура, медицина, Париж, футбол, Александр Зубко, суд, передовая, Киевщина, столкновения, Шахтер, ВМС, общество, визиты, портрет, Верховная Рада, Україна, оккупация, церковь, пляжи, #Євромайдан, Россия, фестивали, Путин, уикенд, спорт, экология, ЗСУ, автомобили, митинги, Динамо, обстрелы, фотоподборки, Львів, выборы, зима, живопись, мир, Майдан, люди, природа, пандемия, традиции, выставки, музыка, Китай, Зеленский, НАТО, город, солдат, искусство, Війна, ВСУ, Сергей Смоленцев, Карпаты, животные, война, коронавирус, Київ, пожары, фотоконкурсы, сборная Украины, терроризм, корабли, ДСНС, мода, Дмитрий Дятлов, Бахмут, США, соревнования, праздники, Порошенко, Нацгвардия, политика, фотопроект, дизайн, самолеты, фотография, Польша, история, протесты, авиация, Киев, Донбасс, женщины, путешествия, Одесса, технологии, пейзажи, военная техника, учения, марш, карантин, Новый Год, юмор, полиция, туризм, стихийные бедствия, акции, архитектура, дети