НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.07.2019   Чорне море   dpsu.gov.ua, radiosvoboda.org

У Чорноморському регіоні триває активна фаза «Сі Бриз-2019»

Морські прикордонники в рамках активної фази навчань «Сі Бриз – 2019» відпрацювали в морі безпарашутне десантування, відбиття атак малих швидкісних катерів, маневрування та різні види стрільб.
За цьогорічним планом навчань кораблі та катери Морської охорони входять до складу 3 тактичних груп. Дві з яких інтернаціональні – до їх складу крім корабельно-катерного складу Морської охорони Держприкордонслужби і ВМС ЗСУ, включені кораблі та катери країн-партнерів, у тому числі колеги-прикордонники з Грузії. А третя група сформована на річці Дунай і складається виключно з одиниць Морської охорони: два кораблі проекту «Шмель» та два швидкісних малих катери UMS-1000.
Протягом кількох днів корабельно-катерний склад тактичних груп на відкритій воді відпрацьовував планові заходи і мужньо перемагав погодні примхи. Схоже погода включила свою «вільну гру» поза планом навчань і проводила додаткові тренування екіпажів, штурмових команд та водолазів. Тим не менш, програма навчань відпрацьовується в повному обсязі.
Актуальним елементом для тренувань є відбиття атак малих швидкісних катерів, саме такими діями провокує агресор у морі. Швидкими та загрозливими маневрами створюючи навігаційну небезпеку, використовуючи перевагу у розмірі і швидкості «ворожі маломірки» намагаються пошкодити корабель, зупинити його або й зовсім позбавити ходу. «Відбиття атаки для корабля Морської охорони – це не тільки відкриття вогню і зупинення, або знищення противника, а ще й збереження своєї бойової одиниці, свого екіпажу, а в реаліях, то цілком можливо і забезпечення безпеки цивільних суден, що знаходяться в районі. Тому дії всього екіпажу мають бути чіткими, злагодженими, швидкими та рішучими», - каже командир корабля морської охорони «Павло Державін» Віталій Кубарич.
Атаку відбито, елемент навчань зараховано, командиром тактичної групи оцінено «добре». Маневрування та плавання в строях вправа не така видовищна і динамічна, але дуже інтелектуальна та спрямована на відпрацювання комунікації. Саме в таких вправах максимально вдається відшліфувати англійську, активізувати штурманську підготовку та закріпити знання й навички застосування стандартів НАТО. Хоча це й не типове для правоохоронної структури, якою є прикордонна служба, але ж військовий компонент в нашій діяльності передбачає спільні дії з партнерами в морському театрі Чорного моря, тому ми маємо бути готові і навчені, впевнені в тому, що здатні діяти злагоджено», - зауважив представник Морської охорони в штабі навчань капітан 2 рангу Юрій Нечипорук.
Саме тому було не менш важливо відпрацювати й спільні бойові стрільби у складі багатонаціональної та різноманітно озброєної тактичної групи. Програма стрільб передбачала декілька вправ – це попереджувальна стрільба для зупинки судна-порушника, стрільба по повітряним та надводній цілі. Зауважимо, що заздалегідь, формуючи план навчань, координаційна група офіцерів Регіонального управління морської охорони закладає саме ті вправи й завдання на опрацювання, що максимально відповідають виду реальної діяльності Морської охорони, повсякденної служби.
До речі, протидиверсійні напрацювання бійців відділів спеціальних дій на воді котрий рік поспіль є дієвими, новаційними, ефективними та актуальними в умовах розвитку ситуації в тому самому кризовому регіоні, де триває гібридна війна. За аналізом та оцінкою ризиків, цілком імовірно перевезення заборонених і небезпечних речовин суднами закордонного прямування під виглядом цивільних вантажів, перевезення товарів з портів ТОТУ із переховуванням комерційних слідів через підставні документи тощо. Практика останніх років також свідчить про наявність відчайдухів-капітанів, які розуміючи глибину прихованого на судні правопорушення, намагаються втекти від корабля Морської охорони, безпідставно відмовити у висадці оглядової групи, навіть спрямувати судно на мілину чи пошкодити механізми. У таких умовах штурмова група спеціального підрозділу Морської охорони готується до висадки на судно порушник в будь-який можливий спосіб: з-під води, з бортового човна на ходу, навіть, з неба. І всі ці вміння бійці постійно відпрацьовують, вдосконалюють, розвивають.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
выборы, дети, показы, фестивали, столкновения, женщины, самолеты, архитектура, технологии, солдат, Львів, Новый Год, политика, военная техника, терроризм, Польша, Александр Зубко, дизайн, экология, футбол, Порошенко, Бахмут, США, туризм, Нацгвардия, суд, история, Майдан, Крым, авиация, сборная Украины, митинги, Дмитрий Дятлов, пейзажи, церковь, визиты, живопись, автомобили, акции, Путин, стихийные бедствия, Сергей Смоленцев, Китай, Верховная Рада, фотография, коронавирус, портрет, обстрелы, оккупация, выставки, природа, корабли, Киевщина, протесты, война, тест-драйв, соревнования, юмор, путешествия, Донбасс, зима, Одесса, музыка, Війна, уикенд, Россия, НАТО, искусство, полиция, люди, ДСНС, медицина, #Євромайдан, культура, ЗСУ, марш, Шахтер, пандемия, город, фотоподборки, спорт, ВМС, мода, Карпаты, пожары, Зеленский, учения, мир, передовая, праздники, фотоконкурсы, Киев, фотопроект, пляжи, ВСУ, традиции, карантин, общество, Динамо, животные

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36