НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
28.02.2020   Україна   Операція Об’єднаних Сил

«Попутний вітер»: навчання з протидесантної оборони узбережжя Азовського моря

На узбережжі Азовського моря було проведено дводенне тактичне навчання з бойовою стрільбою під назвою «Попутний вітер». Навчання з протидесантної оборони узбережжя відбулось на одному з полігонів у районі проведення операції Об’єднаних Сил. При цьому визначений район акваторії Азовського моря, у якому виконувалися бойові стрільби в рамках навчання, був перекритий для судноплавства та повітряного руху, адже безпека цивільних людей – понад усе.
Метою навчання, що, власне, і є основним завданням тактичної групи «Маріуполь», було не допустити висадки основних та відбити передові сили десанту противника, відкинути його назад, у море, та знищити під час відходу. У навчанні взяли участь військові частини та підрозділи тактичної групи «Маріуполь» – малі броньовані артилерійські катери ВМС, судна зі складу Морської охорони ДПСУ, інженерна техніка окремого полку оперативного забезпечення, а також механізовані, танкові, артилерійські, зенітно-ракетні та спеціальні підрозділи, морська піхота, екіпажі армійської авіації Сухопутних військ та тактичної авіації Повітряних Сил, підрозділи Національної гвардії України.
Загалом було задіяно близько 400 чоловік особового складу, 5 кораблів та катерів, 25 одиниць різних артилерійських систем, включаючи реактивні системи залпового вогню, 13 бойових броньованих машин (танки, бойові машини піхоти та бронеавтомобілі різних типів), 2 вертольоти Мі-8 армійської та 1 Мі-14 морської авіації, а також 2 літаки-штурмовики Су-25 і два винищувачі МіГ-29.
Оскільки навчання відбувається в умовах протидії російській агресії та безпосередньо у районі проведення операції Об’єднаних Сил, обстановка була максимально наближена до реальної. Відповідно до легенди навчання, радіотехнічна розвідка підрозділу РТВ тактичної групи «Маріуполь» виявила в акваторії Азовського моря поблизу українського узбережжя умовну морську ціль. Вона була ідентифікована, як катерна десантна група противника, що провела тактичне розгортання й виходить на лінію висадки морського десанту.
За сигналом керівника навчання корабельно-катерна група зайняла місця відповідно до схеми закриття району, а особовий склад ротної тактичної групи бригади НГУ та інженерного підрозділу ЗС України – пости оточення й доповіли керівнику про відсутність у районі проведення стрільб сторонніх об’єктів.
Сили протидесантної оборони у складі підрозділів самохідної, реактивної та буксируваної артилерії, танкових, зенітно-ракетних, мінометних підрозділів окремих артилерійської, гірсько-штурмових і танкової бригад, а також окремого батальйону морської піхоти здійснили переміщення з районів базування й відведення на визначені вогневі позиції на узбережжі. Паралельно з цим моряки на малому броньованому артилерійському катері і воїни-інженери на ПТС-2 виконали імітацію виставлення мінно-вибухового загородження.
В цей час пара літаків Су-25, а з іншого напрямку – пара вертольотів Мі-8 зімітували повітряний удар противника по наших військах сил протидесантної оборони. Одразу ж заговорили «Шилки» – зенітники здійснили прикриття військ, уражуючи з ЗС 23-4 повітряні мішені, роль яких зіграли освітлювальні міни, «підвішені» в небі мінометниками. В цей час реактивна артилерійська батарея БМ-21 «Град» знищила виявлену умовну ціль.
Після цього прийшов час для бойової роботи авіації. Пара винищувачів МіГ-29 виконала імітацію ураження морського десанту, який висадився на узбережжя, а пара вертольотів Мі-8 здійснила ураження двох берегових цілей. Далі за справу знищення морського десанту противника взялась артилерія. По визначених умовних цілях відпрацювали розрахунки гармат Д-20 та Д-30, а також САУ 2С1 «Гвоздика». Після артилерійського удару для знищення залишків морського десанту висунулися зведена рота морської піхоти, загальновійськовий резерв у складі гірсько-штурмової роти та роти полку спеціального призначення зі складу НГУ. На визначеному рубежі вони спішилися з бойових броньованих машин та перейшли в атаку. Одночасно з цим їхні бойові машини піхоти БМП-1 та БМП-2, а також танковий резерв у складі двох взводів на танках Т-72 виконали практичне ураження цілей, визначених для них.
Розгром противника довершили артилерійські розрахунки гармат 2А65 «Мста-Б» та САУ 2С3 «Акація». Добили морський десант два МБАКи, знищивши з гармат дві визначені цілі.
Після знищення морського десанту противника розпочалась евакуація поранених. Морський гелікоптер Мі-14 за допомогою лебідки евакуював пораненого з борту корабля, два ПТС-2 виконали транспортування поранених до району медичної евакуації, звідки постраждалих воїнів вертольотом Мі-8 було доправлено далі - до передачі медикам на санітарному автомобілі.
Керівництво навчання зазначає, що від початку поточного року це – найбільші тренування військ тактичної групи «Маріуполь», і під час виконання завдань сили протидесантної оборони показали високий рівень підготовки й вишколу, влучність ведення вогню та злагодженість дій підрозділів різних родів військ і сил та різних силових відомств, що спільно діють у складі ТГр «Маріуполь».

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Порошенко, футбол, Китай, Зеленский, ВСУ, зима, Донбасс, выборы, ЗСУ, Путин, война, Одесса, туризм, Польша, коронавирус, путешествия, Шахтер, Сергей Смоленцев, портрет, Киев, пожары, искусство, пейзажи, ДСНС, пандемия, юмор, корабли, марш, музыка, автомобили, мир, оккупация, соревнования, сборная Украины, дети, дизайн, выставки, фестивали, авиация, тест-драйв, Львів, НАТО, живопись, уикенд, фотоподборки, полиция, терроризм, технологии, акции, фотоконкурсы, Війна, парады, фотография, медицина, мода, город, Дмитрий Дятлов, фотопроект, Карпаты, суд, общество, Александр Зубко, Крым, Верховная Рада, карантин, Россия, Майдан, визиты, стихийные бедствия, #Євромайдан, архитектура, Киевщина, передовая, ВМС, женщины, солдат, политика, Новый Год, пляжи, Динамо, протесты, спорт, обстрелы, природа, учения, праздники, США, самолеты, митинги, история, люди, Нацгвардия, церковь, военная техника, Бахмут, экология, животные, культура, столкновения, традиции

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36