НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.07.2020   Луганська обл., Україна   ДСНС, unian.net, Офіс Президента України,

Луганщина у вогні: горять ліса та села, є загиблі

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що через лісову пожежу, яка дісталася населених пунктів у Новоайдарському районі Луганської області чотири людини загинули і дев’ятеро госпіталізовані. Наразі епіцентром пожеж є село Смолянинове і Капітанове.
Водночас представник омбудсмена у Донецькій і Луганській областях павло Лисянський стверджує, що кількість постраждалих значно вища. За його даними, до Новоайдарської лікарні госпіталізували 21 місцевого жителя: 15 дітей, 6 дорослих, один дорослий – у тяжкому стані через опіки. У ДСНС кажуть, що кількість знищених будинків у селі Смолянинове зросла з 14 до 30, також згоріли близько 80 дачних будинків садового кооперативу. Полум’я намагаються загасити відучора, коли стало відомо, що з двох лісництв у Новоайдарському районі вогонь перекинувся на сусідні села. До місця пожежі стягнули сили з чотирьох найближчих областей. Поки повністю загасити вогонь не вдається.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Секретар РНБО Олексій Данілов, Голова ДСНС Микола Чечоткін та голова Нацполіції Ігор Клименко екстрено відбули в Луганську область для координації сил у подоланні масштабних лісових пожеж та здійснення повітряного моніторингу районів займання. Крім цього, заплановане засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Очільник МВС зазначив, що до ліквідації пожеж залучено понад 1200 працівників підрозділів МВС.
«Понад 1200 працівників ДСНС, Нацполіції, Національної гвардії та 200 одиниць техніки, зокрема два літаки АН-32П, ліквідовують пожежу. Оперативний штаб працює в цілодобовому режимі», - зазначив Арсен Аваков.
Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський оглянув території, які постраждали через лісові пожежі в Новоайдарському районі, та ознайомився з перебігом ліквідації наслідків надзвичайної події. Володимир Зеленський заявив, що кожна сім’я, яка втратила житло внаслідок пожежі в Луганській області, отримає 300 тис. грн, кожному постраждалому також буде виділено по 20 тис. грн на підтримку, окремо будуть передбачені виплати за загиблих. Також буде виділена допомога родинам, близькі яких загинули в пожежі. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, для допомоги постраждалим внаслідок пожежі уряд зарезервував 50 млн грн.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
НАТО, Сергей Смоленцев, Китай, выставки, парады, соревнования, люди, Путин, праздники, портрет, дизайн, Крым, Киев, церковь, карантин, Одесса, культура, женщины, фестивали, полиция, традиции, пейзажи, Зеленский, Динамо, зима, пандемия, юмор, Александр Зубко, архитектура, ВМС, выборы, корабли, стихийные бедствия, марш, авиация, музыка, ДСНС, Дмитрий Дятлов, Киевщина, учения, фотография, Шахтер, показы, футбол, Порошенко, история, #Євромайдан, животные, столкновения, Карпаты, терроризм, дети, туризм, Польша, город, Верховная Рада, протесты, пляжи, природа, митинги, самолеты, Війна, путешествия, фотоконкурсы, мода, передовая, Новый Год, Донбасс, политика, искусство, уикенд, Бахмут, коронавирус, ЗСУ, экология, фотопроект, фотоподборки, сборная Украины, медицина, военная техника, война, солдат, мир, технологии, ВСУ, общество, спорт, оккупация, Львів, Майдан, автомобили, США, визиты, суд, живопись, обстрелы, Нацгвардия, пожары, акции, Россия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36