<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Україна
15.04.2013 17:00 1398

ЦВК мав встановити результати виборів за матеріалами камер спостереження

Центральна виборча комісія мала всі підстави встановити результати виборів на п’яти проблемних округах на користь кандидатів від Об’єднаної опозиції, проаналізувавши відеоматеріал, відзнятий камерами спостереження.

Такий висновок зробила Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування фактів перегляду волевиявлення українського народу на парламентських виборах 2012 року.

Як пояснив сьогодні на засіданні член ТСК народний депутат Руслан Князевич, такий висновок є очевидним, якщо проаналізувати відеоматеріал із виборчих дільниць, що його отримала в розпорядження ТСК.

Він нагадав, що, зокрема, ЦВК відмовилася встановлювати результати виборів по ВО № 197 та ВО № 132, оскільки отримала від ОВК оригінали протоколів дільничних комісій, які різняться від тих оригіналів, які є в суб’єктів виборчого процесу.

При цьому, за його словами, ЦВК не взяла до уваги відеометаріал, на якому чітко видно і чутно, як по дільницях встановлюють результати і записують їх у протокол.

«Попередній висновок чіткий і однозначний: усі дані, які є в оригіналах  протоколів, наданих суб’єктами виборчого процесу, збігаються з даними, які зафіксовано на відеозаписах. Це свідчить про те, що ЦВК не до кінця виконала ті повноваження, які на неї  покладені, відмовилася свідомо чи не свідомо  використовувати  такий важливий доказ, як відеозапис», – наголосив народний депутат.

При цьому Князевич нагадав, що з Держбюджету було витрачено понад 1 млн грн для встановлення відеоспостереження на дільницях.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
ЦВК мав встановити результати виборів за матеріалами камер спостереження 5.00 5 1
Політика / Україна
15.04.2013 17:00 1398
Еще материалы раздела «Україна»