<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
30.05.2013 18:03 1406

Соціальний проект «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації»

Оголошено зворотній відлік до старту соціального проекту «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації», ініціаторами та організаторами якого виступають громадська організація: «Проти гіпертензії» та «Асоціація замовників і виробників соціальної реклами в Україні»

Офіційний старт призначено на 4 червня, проте в ці дні триває інтенсивна підготовча робота, остаточно перевіряються промоційні матеріали та канали комунікації, до роботи в проекті залучаються нові прихильники.

Проект буде проводитись за підтримки Департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації та представництва компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ».

Партнерами виступають  Асоціація кардіологів України, ДУ ННЦ Інститут кардіології ім. М.Д. Стражеско НАМН України, Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради, ВГО «За здорове суспільство», РА «Яспис», колективи аптечних закладів КП «Фармація», «Санітас», КП «Аптека №121».

В рамках підготовчого періоду організатори проекту провадять зустрічі  з лікарями, працівниками аптек, представниками влади та широкої громадськості.

Так,  вже 29-30 травня організатори – Голова громадської організації «Проти гіпертензії» Головний  позаштатний спеціаліст МОЗ України  за фахом кардіологія, завідувач  відділення симптоматичних гіпертензій  ННЦ «Інститут кардіології ім. М. Д.Стражеско АМН України», доктор медичних наук, професор Юрій Миколайович Сіренко та Голова Правління громадської організації «Асоціація замовників і виробників соціальної реклами в Україні» Ігор Леонідович Бабій презентуватимуть проект в місті Трускавець на науково-практичній конференції «Медико-соціальні проблеми артеріальної гіпертензії в Україні», на якій зберуться провідні фахівці-кардіологи. А 31 травня в місті Житомирі відбудеться представлення проекту головним лікарям медичних закладів області на колегії  Департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації. Офіційно старт проекту буде оголошено 4 червня на спеціальній прес-конференції в місті Житомирі.

В рамках проекту заплановано надати лікарям і провізорам тонометри для вимірювання тиску, та санітарно - просвітницькі матеріали, також інформаційні постери для розміщення в громадському транспорті, аптеках та громадських місцях, санбюлетені для експонування в медичних закладах, ролик для розміщення в ЗМІ.

Юрій Миколайович Сіренко, Голова громадської організації «Проти гіпертензії» Головний  позаштатний спеціаліст МОЗ України  за фахом кардіологія, завідувач  відділення симптоматичних гіпертензій  ННЦ «Інститут кардіології ім. М. Д.Стражеско АМН України», доктор медичних наук, професор

- Ми запланували активну участь лікарів та фармацевтів у практичній програмі контролю артеріального тиску для запобігання майбутньому розвитку ускладнень на основі розробленого нами протоколу  динамічного спостереження за станом здоров’я та ефективністю контролю артеріального тиску наших пацієнтів. Ми впевнені, що за допомогою більш тісної взаємодії  між медичними працівниками та пацієнтами Житомирської області можна досягти кращого результату в лікуванні цієї хвороби. Позитивний досвід цього проекту в  подальшому ми плануємо поширити на інші регіони України.

Ігор Леонідович Бабій, Голова Правління  Громадської організації  «Асоціація замовників і  виробників соціальної реклами в  Україні»:

Наша мета – об’єднання зусиль фахівців галузі охорони здоров’я і громадськості, соціально відповідального бізнесу і меценатів, задля розбудови здорового суспільства.

Я вдячний за підтримку та активну участь всім організаторам і партнерам проекту «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації». За допомогою соціальної реклами, ми зможемо донести до кожного громадянина важливі правила збереження здоров’я та профілактики захворювань. А саме - необхідність та вміння контролювати свій артеріальний тиск, пам’ятаючи головне правило: якщо тиск 140/90 і більше - необхідно негайно звернутися до лікаря.

Проект  починається з Житомирської області.  Але я закликаю до співпраці органи влади, громадськість, спонсорів, меценатів для поширення проекту на інші регіони України.

Про проект « Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації»

Метою соціального проекту «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації» є розробка та впровадження механізмів профілактики, ранньої діагностики та своєчасного лікування гіпертонічної хвороби у населення України, які включають розміщення соціальної реклами, розповсюдження санітарно – просвітницьких матеріалів, контроль артеріального тиску (АТ) та підвищення прихильності пацієнтів до лікування шляхом залучення фармацевтів у моніторинг АТ. Організатори планують розширити проект до масштабів всієї України на основі науково обґрунтованих результатів першого етапу. Внаслідок реалізації проекту очікується зниження рівня серцево-судинної захворюваності та смертності. Проект проходить за благодійної підтримки компанії «Новартіс Фарма Сервісез АГ» в Україні, яка втілює в життя глобальну стратегію соціально відповідальної та іноваційної Новартіс Групи, націлену на поліпшення здоров'я населення та забезпечення інноваційними ліками.

Оценка материала:

5.00 / 3
Соціальний проект «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації» 5.00 5 3
Прес-релізи / Інше
30.05.2013 18:03 1406
Еще материалы раздела «Інше»