<
НОВИНИ ДНЯ: Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітнявсі новини дня
08.10.2015 993

Західна Україна демонструє найбільший в країні показник позитивного ставлення до приватного підприємництва

Вперше в рамках національного конкурсу «Підприємницький талант України» організатори запросили власників малого і середнього бізнесу Львову на конференцію для підприємців. 2 жовтня успішні бізнесмени і топ-менеджери розказали учасникам, як розвивати свою справу в реаліях нашого часу і перетворювати виклики на нові можливості. Експерти дали рекомендації, як масштабувати якісний сервіс в мережі, скільки і які кроки треба зробити до довготривалих відносин з клієнтами, де можна отримати фінанси для розвитку своєї справи.

Конференцію відкрила Олена Якимчук, менеджер з корпоративних зв’язків компанії «Емвей Україна», яка познайомила учасників з результатами Глобального дослідження про підприємництво (Amway Global Entrepreneurship Report), що було проведено  в 38 країнах світу: «Згідно з результатами опитування, в Україні 67% наших співвітчизників позитивно ставляться до підприємництва. Важливо зазначити, що в Західному регіоні цей показник найвищий в країні і складає 80%.   Хоча, ще багато українців досі вагаються щодо відкриття власної справи. Як вони зазнають, для самостійного старту бізнесу важливі наступні мотиватори або умови: мінімальна бюрократія, можливість розвиватися за малоризиковими моделями бізнесу (наприклад, партнерство з компанією прямих продажів чи за франчайзингом), наявність освітніх проектів в сфері підприємництва та підтримка близьких чи друзів».

 

Протягом шести годин львів’яни слухали поради бізнес-експертів з найбільш суттєвих питань. Олег Трикоз, директор з розвитку бізнесу BDO в Україні, розповів, які існують можливості для залучення інвестицій, і які документи є необхідними для одержання грантів: «Це  дуже важливий та знаковий факт, що перший офіс ЄБРР відкрився саме у Львові. На жаль, мало хто знає про міжнародні гранти і фінансування розвитку українського бізнесу. Для подання заявки на фінансування необхідно заздалегідь підготувати інформаційний пакет документів: головна інформація про компанію (діяльність, відповідний досвід керівництва, мета використання фінансів, головні постачальники та покупці, експорт/імпорт), інформація про активи (якими активами володіє компанія, їх реалістична вартість, де вони знаходяться і чи знаходяться в заставі у банків), структура власності (акціонери і учасники, організаційна схема з усіма компаніями групи і юрисдикцій, в яких вони зареєстровані), а також – основний фінансовий звіт і прогнози.  А для отримання грантів за програмою консультаційної підтримки знадобиться заява на участь в програмі, копія свідоцтва про реєстрацію компанії та виписка з держреєстру, свідоцтво права власності на мажоритарну долю/пакет акцій (виписка зі статуту або установчого договору) і копії фінансової звіту за два останніх роки (баланс, звіт про прибутки і збитки, звіт про рух грошових коштів)».

Засновник компанії «Рестарон» Вардкес Арзуманян поділився думками щодо принципів роботи зі співробітниками: «Мені дуже не подобається слово «персонал», в нашій мережі працює команда. Здебільшого ми шукаємо людей на вулиці, а перевагу віддаємо кандидатам без досвіду або наполягаємо, щоб кандидат забув все, що знав раніше. Які б ми екзамени не влаштовували, немає більш ефективної перевірки працівника, ніж його робота над власними помилками. Ми даємо змогу кожному новачку зробити помилку і приймаємо за результатами того, як людина зможе виправитися, яким буде її рішення. Задача всього нашого офісу – побудувати команду однодумців. Команда означає єдину справедливість для всіх. Якщо хочете здувати пилинки, то робіть це з кожним працівником, не виділяючи когось одного. В нашій команді є тільки одна зірка – це  їжа, якою ми готуємо для гостей».

Запрошений викладач Львівської бізнес-школи (LvBS), директор з питань освіти Тихоокеанського музею авіації, Перл-Гарбор (США) Шона Тонкін дала рекомендації, як правильно сприймати невдачі на шляху підприємництва: «Успіх не є протилежністю невдачі, бо усі успішні люди колись зазнавали промахів. Пережити, побороти невдачу - це дуже сильна мотивація, яка дозволяє не лише рухатися вперед, а й бути прикладом для інших. Щоб пережити невдачу, треба, перш за все, бути чесним з собою і визнати, що вона вас спіткала, але не навішувати на себе ярлик «невдахи»; по-друге, не варто руйнувати професійні зв'язки і палити мости; і по-третє, не відмовляйтесь від ризику після невдачі. Багато успішних лідерів зізнаються, що вони сотні раз зазнавали невдач перед тим, як стати успішними».

Під час перерви бізнес-леді реєструвалися на конкурс «Підприємницький талант України 2015». З усіма конкурсними історіями можна познайомитися на сайті проекту business-talant.com.ua. Заявки приймаються до 10 жовтня 2015 року.






Оценка материала:

5.00 / 1
Західна Україна демонструє найбільший в країні показник позитивного ставлення до приватного підприємництва 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
08.10.2015 993
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»