НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
03.07.2017 646

Ранукулюс (жовтець): примхи квітучого красеня

Жовтець - квітка надзвичайної краси. Ним залюбки прикрашають садки, інтер’єр будинку, тераси і балкони тощо. Ця рослина однаково добре виглядає і в саду. і в житловій кімнаті в горщику. Кожен, хто бажає виростити цього красеня для себе, повинен знати основні особливості цієї рослини і її потреби в догляді.

Що собою являє ранукулюс?

Жовтець - це невисока квітуча рослина, що може досягати як 20, так і 80 сантиметрів. Особливість її зовнішнього вигляду полягає у дуже глибоко розсіченому листі. Кореневище в вигляді цибулини, тверде стебло, навіть в дечому листочки ранукулюса дуже схожі на аналогічні частини у жоржини. Жовтець може похвалитися дуже широкою палітрою відтінків, яких набувають його суцвіття. Це може бути і білий, і жовтий, і червоний, і рожевий, і помаранчевий - ціла гамма теплих та не тільки кольорів. На різних стадіях розвитку квіточки нагадують інші культури. До прикладу, на етапі розкриття бутону він схожий на троянду, а вже у дозрілому вигляді - на мак діаметром у 5-10 сантиметрів. Пелюстки можуть мати різне покриття і бути махровими, напівмахровими або густомахровими.

Період цвітіння ранукулюса припадає на літо і він розквітає послідовно, починаючи від травня і до серпня. Його квітки, особливо білі та червоного відтінку просто обожнюють включати до своїх букетів наречені. В таких випадках варто пам’ятати, що сік цієї рослини отруйний, тому варто вжити певних заходів, щоб уберегтись від пошкоджень рук тощо.

Особливості догляду за ранукулюсом: кілька важливих моментів

Прийнявши рішення виростити у себе в дворі чи у горщику жовтець. варто пам’ятати: кожна рослина, як і будь-який живий організм, потребує турботи і дбайливого догляду. Основні рекомендації квіткарям щодо ранукулюса такі:

  • на період цвітіння (травень-серпень) ґрунт, в якому росте квітка, потрібно підживляти вапняком і калієм;
  • в одному горщику можуть поміститися кілька рослин - так можна виростити цілу різнобарвну клумбу;
  • відмерлі суцвіття та пошкоджені стебла і листки вартує прибирати якомога швидше, щоб дати можливість вирости новим;
  • біогумус - обов’язковий додаток до добрива, завдяки якому чутливе коріння буде захищене від активної дії хімічних і біологічних добавок;
  • морозостійкість - не те, чим може похвалитись жовтець. Тому, якшо вирощувати його на вулиці, то корені варто пересаджувати одразу після відмирання листя та переносити у тепле місце;
  • на етапі цвітіння варто зменшити об’єм поливу та контакт із сонячними променями - так квітки довше будуть радувати око;
  • пересадки ранукулюс переносить важко, тому без особливої потреби його краще не рухати.

В цілому, догляд за квіткою не потребує особливих затрат часу і сил, проте потребує уваги. Якщо вчасно підживляти корені, захищати від негативного впливу зовнішнього середовища та не турбувати жовтець зайвий раз - його цвітіння віддасть вам цю турботу сторицею.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ранукулюс (жовтець): примхи квітучого красеня 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
03.07.2017 646
Еще материалы раздела «Інше»
  • Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

    Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.

    Інше 02.09.2024 407
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 392
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 344
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 417
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 374