<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
10.09.2009 21:53 14905

Cтолиця борщу запрошує на фестиваль

Фестиваль борщу «Борщ’їв» відбудеться у м. Борщів Тернопільської області.

13 вересня  2009 року в м. Борщів Тернопільської області відбудеться 4-й Фестиваль борщу «Борщ’їв».

Фестиваль борщу проводиться в рамках фольклорно-мистецького свята «В Борщівському краї цвітуть вишиванки». Ініціював фестиваль відділ культури та туризму Борщівської райдержадміністрації.

Борщів не випадково отримав свою назву та став українською столицею борщу – на Борщівщині готують дуже багато різновидів цієї смачної національної української страви.

В межах фестивалю буде проводитися конкурс на найсмачніший борщ – переможець отримає приз від Районної державної адміністрації.  Окремий приз від ТМ «Олком» отримає борщ за номінацією «Феєрія смаку».

Організатори запрошують відвідати фестиваль та скуштувати справжнього борщу у Борщеві – столиці борщу.
 

Довідка:

На фестивалі борщу в 2008 році господинями краю та закладами харчування було презентовано близько 50-ти його різновидів, а гостями спожито  - 1 тисяча 500 літрів цієї смачної страви. Просто на майдані борщ готували: народний артист України Г. Драпак, заслужений діяч мистецтв І. Равлюк, учасники гурту «Гайдамаки». Участь у приготуванні борщу взяла і Голова наглядової ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко.

Продукція ТМ  «Олком», яка є спонсором конкурсу борщу, виробляється  на Київському маргариновому заводі. Завод заснований у 1947 році. Спеціалізується на виробництві олії, майонезу, маргаринів та різноманітних жирів для харчової промисловості.
 

Координатор фестивалю:

Заступник голови Борщівської райдержадміністрації

Уляна Іванівна Пасічник,

Телефони: роб. 8(03541) 2 15 90, моб. 8(097) 791 68 34

E-mail: borsvp@ukr.net

 

Оценка материала:

3.43 / 7
Cтолиця борщу запрошує на фестиваль 3.43 5 7
Прес-релізи / Інше
10.09.2009 21:53 14905
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 314
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 276
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 352
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 299
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 310