<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Прес-релізи
Інше
25.01.2008 20:37 17627

Фестиваль «ҐРИНДЖОЛИ»: змагання на гуцульських санчатах

Зима існує не для того, щоб сидіти вдома. Варіантів, де і як розважитися — безліч. Для тих, хто не вміє кататися на лижах, ковзанах чи сноубордах, є альтернатива — сани. І не звичайні, а гуцульські сани-ґринджоли.

Ґринджоли були чи не найдавнішим видом транспорту гуцулів. Це низькі й широкі сани без полозів, зроблені з дерева. Вони мають форму трапеції — розширюються від переднього краю. (Тепер слово «ґринджоли» вважається притаманним виключно гуцульському діалекту і вживається на позначення саморобних санчат).

Сьогодні катання на ґринджолах — зимова розвага. Тому фестиваль, вперше організований туроператором «Карпати. Туризм. Відпочинок», відбудеться у формі спортивних ігор. Участь у ньому зможуть взяти всі бажаючі: сімейні пари, батьки з дітьми, просто шанувальники яскравих відчуттів. Організатори вирішили у такий спосіб привернути більше уваги до санного відпочинку й відновити традицію цього призабутого способу катання.

Урочисто відкриє свято масовий спуск із надувними кульками. Програма фесту включатиме такі розважальні дисципліни, як змагання на час і швидкість з паралельного слалому, слалому з перешкодами, одиночного швидкісного спуску, командні та сімейні змагання, марафон й інші видовищні ігри. І обов’язково буде культурно-відпочинкова частина. Фестиваль пройде в три етапи. Перший відбудеться 25-27 січня, а наступні — 8-10 та 22-24 лютого 2008 року.

«Ґринджоли» проводяться з метою популяризації активного відпочинку в Карпатах та здорового способу життя, сприяння розвиткові санного туризму.

Свято організовується за підтримки всеукраїнського туристичного журналу «КАРПАТИ. Туризм. Відпочинок».

Дата проведення: 25-27 січня.

Місце проведення: курорт «Справжня казка», с. Подобовець, Міжгірський район, Закарпатська область*.

*Дата і місце проведення фестивалю може змінитись.

Інформаційна та рекламна підтримка:
Рекламна агенція «Реклама Сіті»
м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 30, (2 пов.),
т./ф. (0342) 78-94-12(13),
моб. (067) 343-87-46
office@reklama-city.com.ua

Оргкомітет: Туроператор «Карпати. Туризм. Відпочинок»
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 4а,
т. (0342) 71-20-74(75), моб. (067) 343-81-08
info@karpatytour.com.ua

Оценка материала:

3.00 / 7
Фестиваль «ҐРИНДЖОЛИ»: змагання на гуцульських санчатах 3.00 5 7
Прес-релізи / Інше
25.01.2008 20:37 17627
Еще материалы раздела «Інше»