<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.11.2018 836

Жителі "замерзаючих міст" запросили Віце-прем'єра Зубка в гості

Жителі "замерзаючих міст" запросили Віце-прем'єра Зубка в гості. Близько мільйона громадян України, що залишились без тепла запрошують Міністра ЖКГ – Генадія Зубка відвідати їх міста та наочно переконатись у критичності ситуації.

Про це повідомила популярна група «Самые резонансные новости» на своій сторінці у Фейсбуці

Пост за кілька годин набрав майже 1000 лайків і багато коментарів небайдужих громадян.

2018-11-15_4_15.11.18

Проте Генадій Зубко вважає, що після проведеної ним реформи децентралізації - він немає ніякого відношення до провалу опалювального сезону та закликає звертатись до місцевих органів влади або прокуратури.

Коли саме буде відновлено опалення – поки залишається незрозумілим.

Нагадаємо, наразі Кривий Ріг, Херсон, Сміла (черкаська обл.), Шепетівка (хмельницька обл.) та п’ять міст Луганської області залишаються відключеними від опалення. Без тепла залишились як житлові будинки, так і лікарні, школи та інші комунальні заклади. В ряді міст вже введено надзвичайний стан.

https://www.youtube.com/watch?v=6IGQqbTubKQ

Як повідомляє один із редакторів групи «Самые резонансные новости», що перебуває в Смілі, жителі міста наразі знаходяться у відчаї та наполегливо запрошують Віце-прем’єра Генадія Зубка до себе “в гості”, щоб Він наочно переконався у критичності ситуації та втрутився у процес її вирішення:

«Зубко вважає, що не несе ніякої відповідальності за провал опалювального сезону, тому що тепер це повністю компетенція місцевого самоврядування. Але переписати в законодавстві відповідальність із одного органу на інший – це не децентралізація, а вчасне “умивання рук” від незручноі для політика історії. В містах введено надзвичайний стан, перестали оперувати людей, а важкохворих – направили по домам, дітей відпустили на дострокові канікули. Фактично місто припинило життя. Я розумію, що це політика, але враховуючи критичність ситуації – Зубко мав би почути людей, втрутитись та якось допомогти їм”.

В свою чергу, коли саме вдасться відновити опалення поки залишається незрозумілим, оскільки керівництво Мінрегіонбуду відмовляється втручатись у ситуацію, а місцеві органи влади не мають достатніх коштів для закупівлі газу у НАК Нафтогазу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жителі "замерзаючих міст" запросили Віце-прем'єра Зубка в гості 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.11.2018 836
Еще материалы раздела «Економіка»