НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
19.03.2020 1572

COVIDка головного мозку: бережіть критичне мислення

Лук’ян Галкін: Побачив локалізоване похідне від COVID-19 – ковідка. Як звучить, так і відчувається. Ми справді боремось не проти коронавірусу. Ми боремось проти ковідки, лихої й дурної. Ковідка неодмінно пронесе, якщо бахнути глоду з часником просто через маску, рясно змащену прополісом.

В аптеці – величезне оголошення. Масок і антисептиків, мовляв, немає. Немає, розумієте?

Бачу знайому провізорку, питаю:

– Панікують?

Провізорку прориває.

– Одна обмазала маску прополісом – так і ходе. Інші десь прочитали, що помагають два зубці часнику на склянку глоду. І сунуть! Здичавіли!

Виходжу з аптеки. Здичавілі штурмують маршрутку, в якій не більше 10 людей на кожне посадкове місце. Далі на дитячому майданчику – абсолютно незаконне за кількістю зібрання мам, дітей і людей літнього віку. На лавках – таке саме незаконне зібрання поціновувачів пива, як вже не знайшлось глоду.

Тим часом хворий на коронавірус депутат Шахов лікується гілками дикої груші. Боксер Усик закликає пити воду з-під крана, бо «хлорка ета всьо убіваєт». МАУ здіймає ціни, бо, як відомо, кому війна, а кому мать родна. Московський патріархат кличе в Лавру, бо ікони стоять не ціловані, а ложки для причастя лежать не лизані.

У Віталій Лямічев побачив локалізоване похідне від COVID-19 – ковідка. Як звучить, так і відчувається. Ми справді боремось не проти коронавірусу. Ми боремось проти ковідки, лихої й дурної. Ковідка неодмінно пронесе, якщо бахнути глоду з часником просто через маску, рясно змащену прополісом. Ковідку видать неозброєним оком, тож достеменно відомо, з ким безпечно припить пивка під весняним сонечком. Ковідка гніздиться лише в метро і, як усе живе, помирає від контакту з українськими маршрутками. Ковідки в головах більше, аніж в легенях.

Бережіть себе і рідних. А ще більше бережіть критичне мислення. Його нестача страшніша за дефіцит тієї сердешної гречі.

Автор: Лук’ян Галкін, продюсер, кінокритик, викладач

Оценка материала:

5.00 / 1
COVIDка головного мозку: бережіть критичне мислення 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
19.03.2020 1572
Еще колонки: Колонки / Блоги