<
НОВИНИ ДНЯ: Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТОвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
22.04.2020 1146

Активісти збирають підписи за демонтаж пам‘ятника Ватутіну біля Верховної Ради

На сайті петицій Київської міської Ради зареєстрували петицію про демонтаж пам’ятника Ватутіну.

Про це виданню повідомив громадський активіст та перекладач Олексій Дейкун.

“Це народна ініціатива з декомунізації публічного простору Києва. Йдеться про те, що рівно 2 місяці тому на сайті Київради було створено петицію про демонтаж пам‘ятника Ватутіна, що розташовується прямо біля Верховної Ради”, – йдеться у повідомленні.

Петицію створив голова ГО «Світанок» та «Декомунізація.Україна» харків’янин Вадим Поздняков.

Зараз петиція вже набрала майже 70% голосів з необхідних 10 тисяч. Її публічно підтримали низка політичних партій, ініціятив та активістів, зокрема «Свобода», «Правий сектор», «Демократична Сокира», «Національний корпус», «Білий молот», «Мова на часі», «Громадський сектор Євромайдану», «Україноцентрична платформа», «Культурна референтура ОУН», «Sternenko».

Водночас голова Інститут національної пам‘яти Антон Дробович в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявив, що веде перемовини з родичами Ватутіна, аби цивілізовано перенести пам‘ятник та могилу на міське кладовище.

“Також є інформація, що недавні масові атаки російських ботоферм на сайти Київміськради пов‘язані саме зі збором голосів за цю петицію та активність підписантів у соцмережах”, – зазначається у повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Активісти збирають підписи за демонтаж пам‘ятника Ватутіну біля Верховної Ради 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
22.04.2020 1146
Еще материалы раздела «Столиця»