<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Прес-релізи
Інше
27.07.2020 573

Динаміка цін на м'ясо

Для українського споживача ціна робить вирішальний вплив на орієнтацію при покупці продуктів харчування. Хоча це не єдиний критерій відбору, він є домінуючим фактором.

Важливі данні щодо споживання українцями м'яса

Для українського споживача ціна робить вирішальний вплив на орієнтацію при покупці продуктів харчування. Хоча це не єдиний критерій відбору, він є домінуючим фактором. В період 2-го кварталу 2020 року український споживач витрачав 27% фінансів на м'ясо та м'ясні продукти. З огляду на те, що на свинину доводиться 53,5% споживання м'яса, частка заявлених витрат на на людину становить не менше як 400 гривень на календарний місяць.

Споживання свинини на душу населення в Україні за останній звітний рік по данним державного статистичного управління, склало 42,1 кг. Заявлені дані що до споживання включають частку не тільки свіжого м'яса, але і м'ясних продуктів, включаючи ковбаси і консерви, в яких представлена свинина, телятина та курятина.

Коливання цінової політики на м'ясо в 2020 році

Динаміка цін на м'ясо відмічає значне зростання споживчих цін у 2020 році і в річному обчисленні відповідає збільшенню виробничих витрат. Ціни на енергоносії, як і на зернові, сприяли їх росту. Збільшення цін на комбікорми, безсумнівно, негативно позначилося на динаміці цін і прибутковості галузі в 2020 році, оскільки комбікорми є значною статтею витрат, на які припадає 62% прямих матеріальних витрат на відгодівлі корів та свиней із середньою ефективністю (на закуповувані корми припадає 43% від загальних витрат),

На зростання ціни комбікорма в основному вплинула ціна на фуражне зерно. Після підвищення його ціни в 2018 році, він знову впав у 2019 році в порівнянні з попереднім, що відбилося на ціні комбікорму.

На початку 2020 року спостерігалося не тільки підвищення цін на свинину та телятину для кінцевих споживачів в роздрібній торгівлі, але також збільшення дохідної частини фермерів, тобто селяни отримували більш високу ціну при продажу худоби на забій. Це компенсувало збільшення витрат на комбікорм, а також витрат, які повинні були бути понесені в зв'язку зі змінами в свинарських фермах. Пік цих цін було досягнуто на початку квітня 2020 року.

Сьогодні ціна на телятину більш стабілізувалась, більш детальніше можна дізнатися - https://cooker.net.ua/catalog/telyatina/. Від виробника її можна купити починаючи від 74 грн за кг (за ребро) та до 281 грн за кг (вирізка).

Ціни на свинину сьогодні

Слід мати на увазі, що свинина, завдяки широко використовуваним механізмам контролю і гігієнічним гарантіям, є одним з безпечних для здоров'я продуктів харчування, необхідних для створення різноманітної, сприятливою для организму дієти, і тому це м'ясо користується популярністю серед населення.

Свинина відіграє важливу роль в харчуванні людини як корисне джерело білка і деяких вітамінів і мінералів. В цілому, недостатнє споживання м'яса може мати негативний вплив на здоров'я зростаючих організмів (дітей і підлітків). М'ясо містить всі незамінні амінокислоти, особливо з точки зору їх використання для створення та оновлення білкових структур в організмі людини.

Для споживачів важливо, щоб залізо з м'яса, особливо свинини, було більш доступним! Наш магазин "Cooker" працює напряму з виробником, тому ми намагаємося робити так, аби м'ясо було доступним по ціні кожній родині! Свинина ціна наразі максимально знижена і становить від 104 грн за кг, в той же час найдорожчим в данному сегменті являється вирізка, та навіть її ціна не перевищує 141 грн за кг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Динаміка цін на м'ясо 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
27.07.2020 573
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 314
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 276
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 352
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 303
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 310