<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.01.2021 563

Січневий локдаун: НБУ оцінив втрати економіки України

Національний банк України (НБУ) підтверджує свою оцінку втрат економіки України через січневий локдаун. Прийняті урядом заходи призведуть до скорочення на 0,2 в.п. ВВП.

Про це сказав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб на брифінгу, який транслювався транслювався на Youtube.

"Ця оцінка залишається актуальною. Якщо дивитися на високочастотні показники: скільки люди подорожують, автомобілі, то вони знизилися, звичайно. Але це сезонний ефект і він не дуже відрізняється від того, що ми бачили рік тому", - сказав.

За його словами, ефект від локдауну буде досить помірним, однак подальший розвиток ситуації буде залежати від пандемічної ситуації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Січневий локдаун: НБУ оцінив втрати економіки України 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.01.2021 563
Еще материалы раздела «Економіка»