<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Бізнес
Економіка
22.01.2021 763

Інвестори активно позбавляються біткоїнів

Вартість найпопулярнішої крітповалюти біткоїн впала в п'ятницю вранці на 5% до $28800, що є найнижчим показником за останні три тижні. До середини дня ціна дещо вирівнялася й коливалася в районі $31000.

Як повідомляє агентство Reuters, за поточний тиждень біткоїни втрати 11% вартості. В останній раз подібне тижневе падіння ціни криптовалюти було зафіксовано у вересні 2020 року.

Опитані агентством інвестори називають дві причини, що пояснюють поточне падіння ціни біткоїну.

Перша має короткостроковий характер: багато власників злякалися стрибка ціни до $42000, в якому вони побачили ознаки "бульбашки", і вирішили позбутися криптовалюти, поки вона зовсім не знецінилася.

Друга – довгострокова і пов'язана з очікуваннями втручання регулюючих органів в ринок криптовалют. Так, 21 січня в Сенаті США пройшли слухання про загрозу використання криптовалют у фінансуванні незаконних операцій.

Також минулого тижня президентка Європейського Центрального Банку Крістін Лагард відкрито виступила за посилення глобального регулювання біткоїну.

В агентстві нагадують, що ціна біткоїну виросла в 2020 року на 700% і ще в березні минулого року за один біткоїн давали всього $3,850.

Оценка материала:

5.00 / 1
Інвестори активно позбавляються біткоїнів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.01.2021 763
Еще материалы раздела «Економіка»