<
НОВИНИ ДНЯ: Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденковсі новини дня
Політика
Україна
01.02.2021 563

У НАЗК викрили трьох суддів КСУ на конфлікті інтересів

У Національному агентстві з питань запобігання корупції склали протоколи про адміністративне правопорушення стосовно трьох суддів Конституційного суду - Володимира Мойсика, Ігоря Сліденка і Ірини Завгородньої.

Про це в понеділок, 1 лютого, повідомляє прес-служба НАЗК.
При цьому щодо Завгородньої складено два адміністративних протоколи.
Відзначається, що під час участі в розгляді рішення про е-декларування всі троє суддів діяли в умовах конфлікту інтересів, що містить ознаки адміністративного правопорушення.
"Нескладання зазначених протоколів могло б свідчити про службову недбалість, чого ми не могли допустити", - пояснили в НАЗК.
Глава відомства Олександр Новіков наголосив, що у зв'язку з останніми змінами в закон складати протоколи щодо суддів можуть тільки глава НАЗК і його заступники.
"З 31 грудня 2020 року діють зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які в разі виявлення адміністративного правопорушення у судді зобов'язують особисто голову НАЗК або його заступника скласти протокол. На виконання цієї норми закону сьогодні відповідні протоколи були направлені в КСУ", - сказав глава Агентства.
Зазначено, що адміністративне стягнення може бути накладено Судом тільки протягом шести місяців з дня виявлення порушення. А з моменту скоєння правопорушення (з 27 жовтня 2020 року) пройшло вже близько трьох місяців.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НАЗК викрили трьох суддів КСУ на конфлікті інтересів 5.00 5 1
Політика / Україна
01.02.2021 563
Еще материалы раздела «Україна»