НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочаткувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.02.2021 533

Розумні годинники і фітнес-трекери: кому та як допомагають ці ґаджети й чи варто купувати їх

Розумні годинники та фітнес-трекери можуть вимірювати пульс, порахувати калорії та кроки, зроблені вами упродовж дня. Кому і як допомагають ці сучасні ґаджети й чи можна довіряти їхнім показниками?

"У мене цукровий діабет. У годинник вбудований сенсор, що вимірює рівень цукру в крові у режимі 24/7. Показник виводиться відразу на годинник. Це дуже зручно, щоб постійно не виймати телефон", – розповідає журналістка Марія Бунякіна.

Тримає своє здоров'я під контролем і журналіст Едуард Ганішевський. "У мене пару років тому були проблеми зі спиною. Лікар постановила вісім кілометрів на день ходити. Так я можу контролювати відстань", – пояснює свій вибір Едуард.

А ось телеведуча Юлія Глушко у показник калорій на "розумному годиннику" не вірить. "Вірю тільки у кроки і пульс. Наприклад, ми каталися на лижах, і мені відразу показало, скільки ми проїхали кілометрів", – додає вона.

У редактора телеканалу "Україна 24" Влада Грузинського є спортивно-туристичний годинник останньої моделі з функцією вимірювання сатурації. Для Влада це важливо, адже він бігає марафони, плаває і ходить у тренажерний зал.

"Якщо сатурація менше 93-х або 94-х, за протоколами, то це означає, що я взагалі мертвий. Також тут є пульсовая оксиметрія – вона стежать за рівнем кисню у крові. Але я розумію, що тут дуже велика похибка", – ділиться Влад.

Один важливий нюанс: щоб девайс працював коректно, його потрібно правильно налаштувати.

"Обов'язково вказати стать, вагу, ріст і вік, оскільки від цього залежать пульсові зони", – радить спортсменка Тетяна Фісенко.

Виробники ж гарантують, що датчики на фітнес-браслетах і смарт-годинах безпечні для здоров'я, а електронне випромінювання – незначне. Однак повноцінного медичного обстеження вони не замінять.

"При задовільному стані пацієнта, показники швидше за все будуть адекватними. При критичному – не завжди", – стверджує лікар-анестезіолог Сергій Дубров в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Якщо ви плануєте придбати "розумний годинник", то майте на увазі, що цінова політика на них, як правило, буває дуже різною. Найдешевші фітнес-браслети коштують триста гривень, а найдорожчі смарт-годинники – півтори тисячі доларів. Але ціна переважно впливає на різноманітність функцій, а не на точність.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Розумні годинники і фітнес-трекери: кому та як допомагають ці ґаджети й чи варто купувати їх 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.02.2021 533
Еще материалы раздела «Суспільство»