<
НОВИНИ ДНЯ: Опади відступлять: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині  Спека відступає: 13 червня в Україні стане свіжіше  Удари України вглиб Росії: Світан назвав необхідну зброю, яка зможе діставати аж до Уралу  Зеленський хоче до зими відновити усі зруйновані енергооб'єкти, які можливо  Дощі, а подекуди навіть грози: якою буде погода в Україні 13 червня  Україну накриють зливи з градом і шквалами: синоптикиня уточнила прогноз на вівторок  Зливи, град та шквали: синоптик попередила про небезпечні опади та похолоданнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.02.2021 640

Експерт спрогнозував другу хвилю COVID-19 в Україні

Директор Інституту біохімії імені Палладіна академік Сергій Комісаренко вважає, що в Україні очікується друга хвиля захворюваності на COVID-19.

За його словами, є можливість, що незабаром почнеться друга хвиля захворюваності на коронавірус, повідомляє УНІАН.

"Її не вдасться попередити або значно послабити, якщо не встигнуть до літа або, в крайньому разі, до осені вакцинувати не менше половини населення України. Але так багато людей у нас навряд чи вакцинують за такий короткий термін. Слід розуміти, якщо Україна найближчим часом отримає, скажімо, 100 або 200 тисяч доз, то це буде краплею в морі - нам потрібно у багато разів більше", - зазначив Комісаренко.

Академік переконаний, що найближчим часом запобігти другій хвилі не вийде.

"Другу хвилю приборкати ми не встигнемо. Щоб перемогти вірус, треба провести більше 30 мільйонів вакцинацій. Це понад 60 мільйонів доз", - підкреслив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт спрогнозував другу хвилю COVID-19 в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.02.2021 640
Еще материалы раздела «Суспільство»