<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.02.2021 553

У МОЗ назвали нову дату початку вакцинації проти COVID-19

Міністерство охорони здоров'я сподівалося почати вакцинацію проти коронавірусу в Україні ще в понеділок, 15 лютого, однак, згідно з прогнозами глави МОЗ Максима Степанова, вакцинація має початися до кінця цього тижня.

Про це він сказав під час пресбрифінгу у вівторок, 16 лютого, повідомляє ZN.ua.

За словами Степанова, своєчасним поставкам до 15 лютого завадили технічні проблеми у випадку з прямими поставками від виробника, бюрократичні проблеми – у випадку зі всесвітньою ініціативою COVAX.

"Виникли технічні проблеми логістичного абсолютно характеру. Я думаю, що вони будуть вирішені буквально за декілька днів. Відразу після брифінгу в мене чергові перемовини з виробником саме щодо цих технічних питань доставки вакцини в Україні. Ми відразу почнемо (робити щеплення -ред.). Я думаю, що на цьому тижні ми вже зробимо перше щеплення від коронавірусної хвороби – і це перше щеплення буде зроблене нашим медичним працівникам", - запевнив міністр.

Він також уточнив, що друга частина поставки вакцин передбачається по ініціативі COVAX, і перші 117 тисяч доз компанії "Pfizer" до середини лютого будуть в Україні.

"Що в першому випадку, що в другому зроблено все абсолютно, навіть більше, ніж максимум, для отримання вакцин нашою країною… Думаю, що найближчими днями ми розпочнемо вакцинацію", - зазначив Степанов.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ назвали нову дату початку вакцинації проти COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.02.2021 553
Еще материалы раздела «Суспільство»