<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
17.02.2021 1701

До Реєстру корупціонерів за місяць внесли 477 осіб

У січні 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до Реєстру корупціонерів відомості про 477 осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Про це в середу, 17 лютого, повідомляє прес-служба НАЗК.
"Відомості були внесені за результатами обробки 1029 судових рішень, спрямованих Державною судовою адміністрацією України", - йдеться в повідомленні.
Таким чином, із загального числа правопорушників, 104 притягнуто до кримінальної відповідальності, а 375 - до адміністративної. Деякі особи залучалися до відповідальності за кілька раз.
Відзначається, що до кримінальної відповідальності в січні залучені:
  • два депутати місцевих рад;
  • один чиновник рядового і начальницького складу ЗСУ та військових формувань;
  • один працівник органів Державної митної служби або атестований у складі Держмитслужби;
  • один чиновник органів або установ виконання покарань, слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби,
  • шість працівників юридичних осіб публічного права.
Нагадаємо, в 2020 році до реєстру корупціонерів було включено 5131 особу. Майже тисячу з них притягнули до кримінальної відповідальності.

Оценка материала:

5.00 / 1
До Реєстру корупціонерів за місяць внесли 477 осіб 5.00 5 1
Політика / Україна
17.02.2021 1701
Еще материалы раздела «Україна»