<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
17.02.2021 763

Житлово-комунальна інспекція може з’явитись в Україні

Житлово-комунальна інспекція може з’явитись в Україні і буде контролювати тарифи на комунальні послуги.

В уряді кажуть, що тарифи мають водночас бути ринковими та враховувати доходи українців. Інспектори проводитимуть як планові, так і позапланові перевірки за зверненнями споживачів. Оцінюватимуть технічний стан мереж у будинках. Для того, аби інспекція запрацювала – закон має ухвалити парламент. За підрахунками уряду нині в середньому за комірне в однокімнатній квартирі треба заплатити більше 2000 гривень на місяць. В новинах «Сьогодні» на каналі «Україна» з’ясували, що кожна третя сім’я змушена оформлювати субсидії.

«Єдиним ефективним механізмом компенсації є, звичайно, субсидії для тих верств населення, які потребують державної допомоги. Державним бюджетом на 2021 рік передбачено 36,6 мільярдів гривень, які будуть використані на цю підтримку. Що стосується структури, куди йдуть ці гроші і де ця допомога потрібна, ми розуміємо, звичайно, в опалювальний сезон – це теплопостачання, гаряча вода, електроенергія – там, де платіжки зростають в холодний період у тих, хто використовує електроенергію для опалення», – розповів Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій України.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Житлово-комунальна інспекція може з’явитись в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
17.02.2021 763
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»