<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозкивсі новини дня
18.02.2021 580

НБУ назвав головний ризик для банків у 2021 році

Національний банк України проведе стрестестування 30 банків, щоб переконатися в стійкості фінустанов.

Про це говориться в огляді банківського сектору Національного банку України за лютий 2021 року.

У НБУ заявили, що ключовим ризиком банків протягом 2021 року залишається кредитний – загрози для платоспроможності окремих секторів і компаній, викликані пандемією, залишаються високими.

Зазначається, що незважаючи на істотне поліпшення економічної ситуації у другому півріччі, окремі позичальники банків усе ще зазнають фінансових труднощів.

У НБУ зазначають, що це може негативно вплинути на якість обслуговування кредитів, а отже, зумовить потребу в додатковому формуванні резервів банками.

"Щоб упевнитися, що заявлена банками якість кредитного портфеля відповідає дійсності, НБУ проведе оцінку якості активів банківського сектору, а 30 банків додатково пройдуть стрестестування", – йдеться в повідомленні.

В огляді йдеться, що з січня 2021 року НБУ зобов'язав банки поетапно вираховувати вартість непрофільних активів з основного капіталу. "Це правило змусить банки вчасно їх позбуватися, що підвищить фінансову стійкість і зробить достовірними показники їх фінансової звітності", – додали в НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ назвав головний ризик для банків у 2021 році 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
18.02.2021 580
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»