<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
19.02.2021 553

Bank of America попередив про "бульбашку" біткойна

Триваюча надм'яка грошово-кредитна політика призвела до створення бульбашок на фінансових ринках. Bank of America попередив про можливу корекцію.

Про це повідомляє Reuters.

Як відзначає інвестиційний банк, з березня минулого року світова ринкова капіталізація зросла на 50 трлн доларів, або на 6,2 млрд доларів за годину, що майже в 10 разів швидше, ніж темпи, що спостерігалися відразу після глобальної фінансової кризи 2008 року.

Безпрецедентні суми грошей, кинуті політиками на світові фінансові ринки, підняли акції технологічних компаній до рекордних значень, оскільки інвестори погналися за прибутковістю інвестицій від біткойнів до реальних активів.

Федеральна резервна система США, наприклад, купувала облігації рекордними темпами, подвоївши свій баланс до майже 8 трлн доларів менше ніж за рік. За той же період ринкова вартість п'яти найбільших технологічних компаній збільшилася вдвічі.

BofA очікує більш ніж 10%-ного відкату акцій, які торгуються з прибутком, що перевищує 12-місячний форвард більш ніж у 22 рази, що є найвищим показником з часів бульбашки доткомів у кінці 1990-х.

За останні шість тижнів великі технологічні компанії залучили рекордні 19 млрд доларів. За даними BofA, фонди облігацій за тиждень до середи зібрали 12,6 млрд доларів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Bank of America попередив про "бульбашку" біткойна 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
19.02.2021 553
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»