<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус" всі новини дня
Політика
Україна
24.02.2021 1628

В Україні оголосили безстрокову акцію протесту

Організатори мітингу на підтримку активіста Сергія Стерненка оголосили безстрокову акцію протесту в Києві біля Офісу президента, її початок запланований на суботу, 27 лютого.

Про це повідомляє ZN.ua.

«Ми не збираємося зупинятися і оголошуємо безстрокову акцію протесту, яка триватиме до того моменту, поки Сергій Стерненко НЕ буде на свободі. Ви потрібні в Києві. Субота, 12:00, Офіс президента », - йдеться в повідомленні.

Також організатори запевнили, що будуть залишатися на Банковій «тільки, скільки потрібно».

«Сьогодні 7 років дали кожному з нас... Влада не до кінця зрозуміла, що часи безправ'я і безчинств закінчуються», - додали активісти.

23 лютого Приморський суд Одеси визнав активіста Сергія Стерненка винним в «викраденні людини заради заволодіння 300 гривнями» і засудив його до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Сторона захисту відразу ж заявила, що подаватиме апеляцію.

Обвинувальний вирок виніс суддя Віктор Попревич, який до 2014 року працював у Донецьку. У місті він відзначився тим, що встановив біля воріт свого будинку погруддя Леніна і Сталіна.

У 2015 році Стерненку оголосили підозру у викраденні Сергія Щербича, члена партії "Довіряй ділам" Геннадія Труханова. Активіст нібито організував викрадення депутата, щоб заволодіти його коштами. Крім свідчень потерпілого, інших доказів у слідства не було.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні оголосили безстрокову акцію протесту 5.00 5 1
Політика / Україна
24.02.2021 1628
Еще материалы раздела «Україна»