НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
25.02.2021 533

У ВООЗ виступили проти введення паспортів вакцинації

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що паспорти вакцинації від COVID-19 не повинні використовуватися для міжнародних поїздок. Оскільки поки що не відомо, якою мірою вакцини захищають людство від поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Daily Mail.

Експерти ВООЗ відзначають, що немає доказів того, що людина, яка отримала щеплення, є безпечним для оточуючих, оскільки у вчених немає підтверджень, що вакцинація істотно скорочує передачу вірусу. Таким чином, людина, яка отримала щеплення від коронавірусу все одно може переносити вірус і передавати його тим, хто не встиг вакцинуватися.

В організації додали, що пасажири з щепленнями не повинні мати можливості обходити існуючі обмеження на поїздки, спрямовані на скорочення вірусу.

"Зараз сертифікати імунітету не рекомендуються як необхідні для міжнародних подорожей. Це тому що, по-перше, вакцини не доступні для всіх, що може тільки обмежити, а не відкрити можливості для подорожей. По-друге, у нас зараз недостатньо даних, щоб зрозуміти, чи допоможе вакцинація припинити передачу вірусу", - заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ВООЗ виступили проти введення паспортів вакцинації 5.00 5 1
Політика / Світ
25.02.2021 533
Еще материалы раздела «Світ»