НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.02.2021 495

ЗМІ назвали варіанти розвитку подій з ПП-2

Влада Німеччини розглядає чотири варіанти розвитку подій із завершення будівництва газопроводу Північний потік-2.

Про це пише німецьке видання Handelsblatt з посиланням на доповідь Держдепартаменту США.
За даними видання, "противники трубопроводу розчаровані" тим, що Держдеп прийняв рішення відмовитися від додаткових санкцій проти фірм, що беруть участь у проекті. Незважаючи на те, що нова адміністрація США вважає будівництво ПП-2 помилкою, вона готова до діалогу з Берліном про майбутнє газопроводу. Газета зазначила, що в США заявляють про "переговори на високому рівні" з урядом ФРН.
Одним з можливих варіантів досягнення компромісу із США називається застосування до газопроводу "механізму відключення", тобто припинення поставок газу в разі скорочення Росією обсягів транспортованого через Україну газу.
Другим варіантом є призупинення будівництва на час проведення переговорів із США. Обговорюється створення комісії, до якої б увійшли представники США, низки країн ЄС, у тому числі Східної Європи.
Третій сценарій передбачає значне збільшення інвестицій в енергетичний сектор України і посилення кооперації в енергетичній галузі, вивчення можливостей поставок у майбутньому звідти "зеленого" водню.
Ще один варіант - добудова газопроводу, незважаючи на всі погрози і критику проекту. Але це означало б неминуче погіршення відносин із США, зазначила Handelsblatt.
Видання повідомило, що уряд ФРН прагне знайти пакетне рішення, яке б дозволило досягти компромісу з усіма зацікавленими сторонами.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗМІ назвали варіанти розвитку подій з ПП-2 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.02.2021 495
Еще материалы раздела «Економіка»