НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
01.03.2021 832

В Україні стало більше боржників за комуналку

В Україні кількість боржників з оплати комунальних послуг у 2020 році зросла на 50%, при цьому найбільше в судовому порядку з українців стягують заборгованість перед теплопостачальниками.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними OpenDataBot, посилаючись на дані Єдиного реєстру боржників.

Зазначається, що у 2020 році відкрито 342,232 тисячі проваджень щодо українців, які не сплатили комунальні послуги. Це на 50% більше, ніж у 2019 році (близько 227 тисяч) проваджень.

За інформацією прес-служби, підприємства, яким найбільше заборгували громадяни, - це установи, які постачають опалення та воду. Зокрема, КП "Харківводоканал", КП "Жилкомсервіс", ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго", комунальне підприємство теплових мереж "Криворіжтепломережа", КП "Кривбасводоканал", Львівське міське комунальне підприємство "Львівтеплоенерго", обласне комунальне підприємство "Миколаївтеплоенерго", ПрАТ "Миколаївська теплоелектроцентраль", КП "Кременчукводоканал "Кременчуцької міської ради, КП"Харківські теплові мережі".

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні стало більше боржників за комуналку 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.03.2021 832
Еще материалы раздела «Економіка»