<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Політика
Україна
01.03.2021 519

Міноборони шукає заміну радянським УАЗам

Міністерство оборони кардинально оновить автопарк підрозділів Збройних сил України. З цією метою почалася розробка легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб ЗСУ, який замінить УАЗи.

Про це в понеділок, 1 березня, повідомляє прес-служба Міноборони.
"Наразі оголошено про відкриття дослідно-конструкторської роботи Розробка легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.
Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що оновлення парку автомобілів багатоцільового призначення буде здійснено після приймання вибраного зразка на озброєння ЗСУ.
За його словами, зараз основну групу армійських автомобілів, які використовуються у видах і окремих родах військ ЗСУ, складають УАЗи різних модифікацій, які вже морально і фізично застаріли.
"А модернізація і випуск нових моделей та модифікацій цих автомобілів і запасних частин до них здійснюються підприємствами держави-агресора Російської Федерації. Тому прийнято принципове рішення про поступове виведення їх з експлуатації", - сказав Таран.
За його словами, першими такі автомобілі отримають підрозділи та військові частини Сухопутних військ української армії, які виконують завдання в районі проведення ООС на території Донецької та Луганської областей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міноборони шукає заміну радянським УАЗам 5.00 5 1
Політика / Україна
01.03.2021 519
Еще материалы раздела «Україна»