<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.03.2021 923

У Львові дитину прооперував робот-хірург

Робот-хірург уперше в Україні прооперував дитину у Львові – усунув вроджену ваду кишківника 13-річній пацієнтці з Волині.

До того її вже тричі оперували, але це тільки погіршувало стан – утворювалися спайки, які призводили до непрохідності. Робот, яким керували медики, зробив лише три проколи по 8 міліметрів. Тривала операція 3 години. Лікарі сподіваються, що вона остаточно вирішить проблему пацієнтки.

Львівська лікарня швидкої допомоги – єдина державна, яка має медичного робота Да Вінчі. Ще один такий є в приватній клініці у Вінниці – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Іншим методом, на жаль, не можна було зробити, це було ургентно. І даний апарат врятував цій дитині життя. На цьому апараті зараз роблять операції хірургія, гінекологія, урологія – надзвичайної складності ювелірні операції. І це дає можливість зекономити, і час операції, і зменшити оперативні ускладнення», – розповів Олег Самчук, директор Львівської обласної лікарні швидкої медичної допомоги.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Львові дитину прооперував робот-хірург 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.03.2021 923
Еще материалы раздела «Суспільство»