<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Україна
03.03.2021 1027

У Раді назвали умову відмови від переведення часу в березні

Україна зможе залишитися на "зимовому часу", якщо народні депутати встигнуть проголосувати за відповідний законопроект в цілому до 25 березня. Про це на брифінгу в середу, 3 березня, повідомила заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа (Слуга народу).

Таким чином нардеп прокоментувала прийняття в першому читанні відповідного законопроекту.

"За задумом авторів, і в принципі комітет економічного розвитку підтримує цю ідею, Україна повинна залишитися на зимовому часі. Це стандартний час, який у нас з 25 жовтня по 25 березня. Сподіваємося встигнути проголосувати в цілому законопроект до 25 березня, і нам не потрібно буде переводити годинник вже 25 березня", - пояснила Підласа.

У прикінцевих положеннях законопроекту №4201 зазначається, що в разі прийняття в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційної публікації. У зв'язку з цим Підласа наголосила, що якщо Рада встигне проголосувати законопроект до 25 березня 2021 року, то ця норма, буде змінена і закон набуде чинності відразу ж.

"А в разі, якщо Рада не зможе прийняти закон до 25 березня, то між першим і другим читанням парламентарії передбачать поправку, згідно з якою в Україні "востаннє годинник буде переведено 25 жовтня", - зазначила нардеп.

За її словами, якщо виникнуть труднощі, і Рада не встигне проголосувати за законопроект, то Україна ще двічі переведе годинники, але 25 жовтня - востаннє.

Як відомо, 28 березня має відбутися перехід на літній час.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Раді назвали умову відмови від переведення часу в березні 5.00 5 1
Політика / Україна
03.03.2021 1027
Еще материалы раздела «Україна»