<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
03.03.2021 718

Верховний суд не став розглядати другий позов Тупицького

Касаційний суд у складі Верховного суду не став розглядати позовну заяву голови Конституційного Суду Олександра Тупицького, в якій він вдруге оскаржує указ президента про відсторонення його від посади голови КСУ.

Про це в середу, 3 березня, повідомляє прес-служба ВС.
"У постанові від 2 березня 2021 року у справі №9901/43/21 зазначено, що для звернення до суду у справах про прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби встановлюється місячний строк, який є спеціальним для такої категорії справ (ч. 5 ст. 122 КАС України). Позивач звернувся до суду 26 лютого 2021 року, однак термін оскарження указу президента України закінчився 29 січня 2021 року", - йдеться в повідомленні.
У зв'язку з цим, суд чекає від Тупицького повторної подачі позову, але з доказами поважності причин його пропуску.
"Позивач раніше вже звертався з позовом до суду. 3 лютого 2021 року Верховний суд відмовив у відкритті провадження у справі №9901/20/21, мотивуючи тим, що позов не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства. Це рішення позивач оскаржив в апеляційному порядку у великій палаті Верховного суду", - нагадали в суді.
Нагадаємо, 29 грудня Зеленський відсторонив Тупицького з посади строком на два місяці "заради відновлення справедливості". 26 лютого президент повторно відсторонив голову КСУ ще на місяць.
У свою чергу, КСУ визнав указ Зеленського перевищенням повноважень. Судді прийшли до висновку, що Тупицький має продовжувати виконувати свої службові обов'язки. Проте, в будівлю суду його не пускають, робота суду заморожена вже третій місяць.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховний суд не став розглядати другий позов Тупицького 5.00 5 1
Політика / Україна
03.03.2021 718
Еще материалы раздела «Україна»