НОВИНИ ДНЯ: На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тижденьвсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.03.2021 721

Оновлений меморандум з МВФ: Марченко розповів про умови кредиту

Українська влада готує оновлений Меморандум з Міжнародним валютним фондом. Для отримання траншу кредиту необхідно взяти нові зобов'язання.

Про це міністр фінансів Сергій Марченко сказав в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Зізнаюся, в грудні наші очікування були більш оптимістичними. Тоді було менше питань, що потребують рішень. Сьогодні у зв'язку з ситуацією на енергетичних ринках виникли додаткові аспекти, які вимагають узгодження з місією МВФ", - сказав міністр.

За його словами, оновлений Меморандум передбачає і нові терміни, і нові маркери.

"Ми - в процесі розробки і дискутуємо про конфігурації цих параметрів. Основні теми - антикорупційні заходи, судова реформа, енергетичний ринок, фіскальні зобов'язання, зокрема за бюджетними параметрами. Є питання про введення Ощадбанку в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Зараз обговорюються такі питання.

Водночас Марченко не став відповідати на питання, коли українська влада отримає черговий транш кредиту МВФ.

"Потрібно почати працювати над текстом Меморандуму і отримати Staff-Level Agreement - схвалена угода на рівні персоналу. І далі виконувати умови перегляду програми", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Оновлений меморандум з МВФ: Марченко розповів про умови кредиту 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.03.2021 721
Еще материалы раздела «Економіка»