<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2021 550

Посол Британії прокоментувала справу Стерненка

Справа одеського активіста Сергія Стерненка, якого Приморський суд Одеси засудив до понад 7 років за викрадення людини, демонструє те, що судова система України потребує реформування.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, інформує Суспільне.

За її словами, судова реформа - найскладніша для реалізації в кожній з країн.

Вона пояснила, що питання України полягає в тому, що протягом багатьох років уряди, що змінюються один за одним, мають умовні зобов'язання щодо судової реформи.

"Судова реформа має бути комплексною. Ви не можете просто вибрати її. Ви не можете просто вирішити звернутися до Вищої Ради правосуддя, якщо ви не хочете іти, наприклад, до місцевого суду. Все має бути зроблено для того, щоб ви змогли отримати надійну та послідовну правову систему. І для мене справа Стерненка (Сергія Стерненка, екслідера одеського "Правого сектору". Після його ув'язнення, в Києві та інших містах відбулись акції протесту, зокрема, учасники акцій вимагали реформи судової системи, – ред.) просто демонструє, що ця реформа все ще потрібна і коли ви втілите її, тоді зможете мати судову систему, якій можна довіряти", - сказала Сіммонс.

Оценка материала:

5.00 / 1
Посол Британії прокоментувала справу Стерненка 5.00 5 1
Політика / Україна
04.03.2021 550
Еще материалы раздела «Україна»