<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.03.2021 453

За рік мають вакцинувати 10 мільйонів українців - прем’єр

Цього року в Україні очікують вакцинації 10 млн громадян України.

Про це на прес-конфренції за підсумками року роботи уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Цього року і наступного року протягом Національного плану вакцинації ми бачимо можливість провакцинувтаи від 20 до 22 млн українців, це - 2021-2022 роки. Цього року відповідно очікуємо порядка 10 млн людей, які вакцинуються в Україні", - сказав Шмигаль.

Прем'єр нагадав, що Україна вже отримала 500 тис. доз вакцини АstraZeneca, до кінця березня очікується 117 тис. доз Pfizer від COVAX, а також 500 тис. доз АstraZeneca від COVAX, і окремо ще 1,5 млн доз вакцини АstraZeneca за державними контрактами.

"Загалом за перший і другий квартал, згідно підписаних контрактів, ми очікуємо поставок більше ніж 9 млн доз вакцини. Це двохдозова вакцина, тобто 4- 4,5 млн людей зможуть провакцинуватися в 1-2 кварталі", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що вакцинація в Україні добровільна, згідно з соціолгічими дослідженнями, 43% українців готові вакцинуватися.

За словами прем'єра, колективний імунітет може бути сформований при вакцинації 70% населення.

"Це наша максимальна мета - 70% вакцинацій, за словами наших епідеміологів", - сказав Шмигаль.

Оценка материала:

5.00 / 1
За рік мають вакцинувати 10 мільйонів українців - прем’єр 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.03.2021 453
Еще материалы раздела «Суспільство»