<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.03.2021 580

У «Ранку з Україною» лікарка розвінчала міфи про користь імуностимуляторів

Весною наш організм потребує особливої уваги. Тому ми намагаємось підсилити дію різних його систем, приймаючи певні препарати. Одні з найпоширеніших у весняний період – імуностимулятори. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман дізнались, чи варто застосовувати цей препарат та які наслідки можуть бути від нього.

Сезонні спалахи респіраторних вірусних інфекцій пов'язані з несприятливими погодними умовами. І тому багато людей намагаються підсилити свою імунну систему, сподіваючись менше хворіти. Та імунологи радять взагалі не втручатись у роботу імунної системи.

«Вживання різних препаратів, які називають імуностимуляторами, я вважаю достатньо сумнівним, – коментує лікарка-імунолог Алла Волоха в ефірі каналу «Україна». – Існує міф, що потрібно посилювати роботу імунної системи. І це точно міф, тому що посилити її надзвичайно складно».

Ба більше, такі препарати можуть негативно вплинути на організм людини.

«Краще зайвий раз не втручатися в роботу імунної системи. Надлишкова стимуляція може бути шкідливою. Є гіпотеза, що вона може призводити до розвитку таких хронічних захворювань, як ревматичні чи онкологічні», – застерігає імунолог у програмі «Ранок з Україною».

Та й для нормального функціонування імунної системи потрібно небагато.

«Головне, щоб наша імунна система постійно працювала, адже ми не можемо змусити її функціонувати в певний момент. Людина повинна нормально відпочивати, тому що надмірні стреси теж шкодять імунній системі, має збалансовано харчуватись. Сьогодні, в принципі, навіть весною є можливість отримувати достатню кількість вітамінів з їжею», – розповіла експерт.

Якщо ви все ж хочете якимось чином допомогти організму боротися з вірусами, медики зауважують – краще обрати простіший метод. Їсти мед, імбир, лимони, часник, пити морс із журавлини та чай із чебрецем. Вживати їх ви можете для задоволення і для самозаспокоєння.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» лікарка розвінчала міфи про користь імуностимуляторів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.03.2021 580
Еще материалы раздела «Суспільство»