<
НОВИНИ ДНЯ: Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.03.2021 597

Ослаблення пандемії відбудеться не раніше 2022 року – інфекціоніст

Ослаблення пандемії коронавірусу станеться не раніше 2022 року. Вірус не зникне з нашого життя, проте стане менш агресивним.

Такий прогноз зробила лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська в інтерв'ю Обозревателю.

Голубовська зазначила, що вакцинація зможе допомогти в подоланні епідемії.

"Вона, звичайно, допоможе це зробити, а от зупинити... У інфекційної патології немає стоп-крана, але природним шляхом буде формуватися імунна система. Плюс є природні закономірності розвитку епідемій і пандемій. Послаблення має статися не раніше 2022 року", - сказала вона.

Інфекціоністка додала, що коронавірус не зникне, але в майбутньому може стати менш агресивним.

"Коли восени я говорила, що наше завдання дожити до квітня, то мала на увазі, що влітку і у теплий період коронавіруси мають знижувати свою агресивність. Це не їхній сезон. Загалом вірус не піддається жодним прогнозам, вони не збуваються. Він точно не зникне з нашого життя, просто не буде таким агресивним. Не захворіти навряд чи вдасться, окрім людей, які мають якісь генетичні чинники. Вони не те що запобігають інфікуванню, воно у них просто не розвивається", - заявила вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ослаблення пандемії відбудеться не раніше 2022 року – інфекціоніст 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.03.2021 597
Еще материалы раздела «Суспільство»