НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
10.03.2021 570

У ТКГ озвучили варіанти дій РФ щодо Донбасу

Наразі є три варіанти дій Росії щодо Донбасу, заявляє спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

У середу, 10 березня, в Facebook він розповів, що новий план щодо Донбасу буде представлений до кінця березня.

За словами Арестовича, влада РФ обмежена в засобах тиску, оскільки на них самих тиснуть ЄС, США та Україна. Через це у Кремля є тільки три варіанти, говорить він.

"Кремль приймає ініціативу Франції і Німеччини з реалізації кластерів мирного процесу (відносно нова ініціатива, запропонована в рамках нормандського формату, подробиці якої поки не розголошуються, повинна бути офіційно запропонована сторонам до кінця березня)", - пише Арестович.

Згідно з другим варіантом, Росія не приймає план і провокує загострення на Донбасі; третім - зберігає войовничу риторику, лякає наступом, але залишається в рамках мінського і нормандського форматів.

"Природно, свої плани є і у нас, на всі випадки, включаючи перехід конфлікту в активну фазу. Загальна наша стратегія: примус Кремля до переговорів у взаємодії з нашими міжнародними партнерами і готовність до можливої активізації на фронті", - додав Арестович.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ТКГ озвучили варіанти дій РФ щодо Донбасу 5.00 5 1
Політика / Україна
10.03.2021 570
Еще материалы раздела «Україна»