<
НОВИНИ ДНЯ: Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа датавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.03.2021 563

«Ранок з Україною»: лікарка розповіла, як правильно доглядати за губами у весняний період

Весна – час яскравих помад та привабливих образів, проте погодні умови диктують свої правила. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман дізнались, як боротися з проблемою обвітрених губ та як правильно доглядати за вустами, аби поцілунки залишались палкими та ніжними, а губи – доглянутими та здоровими.

Косметологи запевняють – за губами потрібно доглядати не гірше, ніж за обличчям. Найголовніше при цьому – захистити водно-ліпідну мантію. Адже шкіра губ – набагато тонша за шкіру нашого тіла.

«Пілінги для губ – це більше маркетинговий хід, бо насправді шкіра на губах зовсім не так лущиться і не повинна відходити так само, як на обличчі», – коментує лікарка-косметолог і дерматолог Тетяна Кобець у програмі «Ранок з Україною».

Якщо шкіра губ лущиться, їй насамперед потрібен заживляючий ефект, а не скрабуючий. Тому краще втриматись від обкушування губ, змастити їх захисним засобом і не чіпати, доки самі не загояться.

«Краще віддавати перевагу бальзамам або маскам для губ. Є навіть кремові маски для губ зі скваланами – це те, що відновлює водно-ліпідну мантію, відновлює гладкість шкіри на губах», – розповіла експерт.

А ось використовувати різноманітні олії для губ людям з комбінованою шкірою може бути небезпечно.

«Після нанесення олій у людей можуть бути висипання, тому що навколо губ багато пор сальних залоз, які починають запалюватись», – пояснила лікарка.

Щодо помад, то взимку краще обирати блиск для губ і бальзами зі скваланом. А в літній період використовувати помади на гелевій основі з гіалуроновою кислотою. А щоб губи були пухкими, з легким ефектом зацілованості – можна користуватися спеціальними помадами, що надають об'єму. Вони цілком безпечні, адже туди додають компоненти, які розширюють судини, при цьому прилив крові до губ трішки їх збільшує.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: лікарка розповіла, як правильно доглядати за губами у весняний період 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.03.2021 563
Еще материалы раздела «Суспільство»