<
НОВИНИ ДНЯ: Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабаху  Теплий картопляний салат: оригінальний рецепт на чотири порціївсі новини дня
Політика
Україна
22.03.2021 810

Шмигаль назвав перешкоди членства України в ЄС

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль бачить дві перешкоди для вступу України в Європейський союз.

Про плани щодо євроінтеграції він розповів в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt.

"Є дві причини, чому ми досі не в ЄС. Ми все ще працюємо над європейськими стандартами, але ми впевнені, що досягнемо значного прогресу, не в останню чергу завдяки діджиталізації. По-друге, в ЄС також є країни, які скептично ставляться до подальшого розширення ЄС", - говорить Шмигаль.

При цьому він заявив, що Україна хоче вступити в ЄС протягом 5-10 років.

Шмигаль вважає, що вступ у Євросоюз стане можливим, коли в боротьбі проти корупції або в правосудді будуть досягнуті європейські стандарти.

Крім того, на сьогодні йдуть переговори про угоду про Спільний авіаційний простір і загальні стандарти енергетичного ринку.

"Україна готова стати членом ЄС - ми до цього прагнемо якнайшвидше. Багато українців віддали своє життя у війні з Росією за цю ідею... Нашим бажанням є в проміжку від 5 до 10 років стати членом ЄС. Це звичайно залежить не тільки від нас, а від 27 інших країн", - зазначив Шмигаль.

Ці ж терміни стосуються і вступу в НАТО, додав прем'єр.

Оценка материала:

3.50 / 2
Шмигаль назвав перешкоди членства України в ЄС 3.50 5 2
Політика / Україна
22.03.2021 810
Еще материалы раздела «Україна»