<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.03.2021 577

Щоб не обікрали: вуличний музикант-пенсіонер приймає електронні гроші

Вінницький вуличний музикант-пенсіонер Олександр Шамігов придумав цікавий спосіб, як убезпечити себе від хуліганів: від вдячних слухачів він приймає не тільки монети та купюри, але й електронні гроші.

Баян та гітару вінницького пенсіонера чули на лазурному березі Франції, у Німеччині, Італії, США, а також в іспанському підводному ресторані. Його унікальну музику знають мало не всі вуличні музиканти Європи. Однак через карантин головна його сцена – вулиці української Вінниці.

На жаль, на вулиці трапляються не тільки вдячні слухачі, а й злодії, які можуть відібрати все зароблене за день.

«Бували випадки, коли у таких ось музикантів хулігани відбирали кошти», – розповідає вінничанин Рінат Іскандаров у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Але тепер Олександр знає спосіб, як захистити зароблене. Він приймає не тільки готівку, а й електронні кошти – одразу на пенсійну картку. Для цього внук роздрукував йому QR-код.

«Не всі в курсі, що це таке, я їм пояснюю. Деякі знають й відразу платять», – розповідає Олександр.

За словами його онука, іноді на картці дідуся більше зароблених електронних грошей, ніж паперових у чохлі для баяна. «За кілька днів сотень п'ять-сім перерахували», – зазначає він.

Музикант сподівається, що скоро віддячити йому за талант можна буде і біткоїнами.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Щоб не обікрали: вуличний музикант-пенсіонер приймає електронні гроші 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.03.2021 577
Еще материалы раздела «Суспільство»