<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
24.03.2021 679

«Польські» БМП-1АК передають до ЗСУ

«Польські» БМП-1АК, що були через суд вилучені у польського постачальника, передають до ЗСУ

Про це повідомляє Мілітарний.

У четвер, 25 березня, о 14:00, на території Житомирського бронетанкового заводу відбудеться пресбрифінг з нагоди їх передачі.

Вилучені через суд 26 одиниць БМП-1 у польського постачальника в жовтні 2020 року двома партіями прибули до України.

Спочатку очікувалось, що вже за місяць вилучені БМП-1 можуть бути передані Збройним силам України.

Нагадаємо, в серпні ДП «Укрспецекспорт» через суд примусово вилучив у приватної польської компанії 26 БМП-1 для українських військових, які мали поставити за контрактом ще у 2018 році.

Причина чому польська компанія відмовлялась їх передати – наміри переглянути умови контракту в сторону збільшення вартості угоди для нашої країни.

Тому державна компанія «Укрспецекспорт» була вимушена звернутися до польських судів аби відсудити техніку, за яку вже були переведені кошти.

Сам контракт було підписано у 2016-у році та внесено аванс у розмірі майже 9 млн доларів США за понад 50 бойових машин піхоти, але було поставлено близько 20 одиниць.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Польські» БМП-1АК передають до ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
24.03.2021 679
Еще материалы раздела «Україна»